Άρθρο Localit 27 Νοεμβρίου, 2019

Βοήθεια 4,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ στην Κρήτη για αποκατάσταση ζημιών

Πράσινο φως για την εκταμίευση 4.5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου στη δυτική Κρήτη έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου 2019, εξαιρετικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, ειδικά το δυτικό τμήμα του νησιού. Οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία.

Μετά την έγκριση της πρότασης από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (σημ.: 8 Νοεμβρίου), η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χανίων: «Δείξε μου τον δρόμο»- Νέα κουλτούρα οδικής ασφάλειας

Θετικά αποτελέσματα καταγράφει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας «Δείξε μου τον δρόμο», που υλοποιεί ο Δήμος…

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…