Άρθρο Localit 27 Νοεμβρίου, 2019

Βοήθεια 4,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ στην Κρήτη για αποκατάσταση ζημιών

Πράσινο φως για την εκταμίευση 4.5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου στη δυτική Κρήτη έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου 2019, εξαιρετικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν την Κρήτη, ειδικά το δυτικό τμήμα του νησιού. Οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία.

Μετά την έγκριση της πρότασης από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (σημ.: 8 Νοεμβρίου), η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…