Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2022

Βιοκλιματική ανάπλαση πεζοδρομίων στην Κερατέα

Σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση πεζοδρομίων με βιοκλιματικά υλικά», υπέγραψε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς. Ο συνολικός προϋπολογισμός του δημοτικού έργου το οποίο περιλαμβάνει την αναβάθμιση των  πεζοδρομίων με βιοκλιματικά-ψυχρά υλικά  συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., σε δρόμους στην Κερατέα, ανέρχεται σε 186.000€.

Σύμφωνα με τον Δήμο, την απαιτούμενη μελέτη εκπόνησαν τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί σε έξι μήνες.

Συγκεκριμένα Θα αναβαθμιστούν τα πεζοδρόμια που ενοποιούν τις παιδικές χαρές των οδών Δαβάκη και Ιθάκης το 2ο Δημοτικό σχολείο , το 1ο Νηπιαγωγείο  το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας με το οικοδομικότετράγωνο195.

Ενδεικτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι  γενική εκσκαφή παλαιών πεζοδρομίων διαμόρφωση νέων κατασκευασμένων  με ψυχρά υλικά και δημιουργία ειδικών διαβάσεων ώστε να διευκολύνονται οι νέοι γονείς και όλοι οι πεζοί.

«Το συγκεκριμένο έργο της δημοτικής αρχής αποτελεί πιλοτικό οδηγό, σε μια συνολική πρόταση μελλοντικής ανάπλασης της νότιας πλευράς της πόλης της Κερατέας, με επίκεντρο το ΟΤ. 195, πάνω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, πέρα από το ότι, θα διευκολύνει την μετακίνηση των πεζών και θα αναβαθμίσει την αισθητική του δημοτικού χώρου, θα δώσει νέα προοπτική για μια πιο φιλική πόλη προς τους πεζούς με θετική κατεύθυνση στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Λουκάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Ηρακλείου η τελική συνάντηση των εταίρων του έργου WINPOL

Ρομποτικό σύστημα που ανακτά ανακυκλώσιμα υλικά αποτελεσματικά και με χαμηλό κόστος, έξυπνα ρομπότ ικανά να…

Βιώσιμες Πόλεις 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έρχονται οι «έξυπνες» στάσεις στο Δήμο Αρταίων 

Είκοσι νέες «έξυπνες» στάσεις υψηλών προδιαγραφών, θα εγκατασταθούν στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, στο πλαίσιο του…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 10 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ακόμη δέκα καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα ρίχνει στη μάχη για την καθαριότητα της πόλης, ο Δήμος…