Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2016

Βενεζουέλα: Γυναίκες έσπασαν στρατιωτικό κλοιό στα σύνορα με την Κολομβία, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης

Περίπου 500 γυναίκες από τη Βενεζουέλα έσπασαν τον κλοιό των στρατιωτών στα σύνορα με την Κολομβία, που έχουν κλείσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, για να μπορέσουν να αγοράσουν στη γειτονική τους χώρα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η πατρίδα τους αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ντυμένες στα λευκά, οι γυναίκες που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από την πολιτεία Τάτσιρα, στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των στρατιωτών ανάμεσα στα μεθοριακά φυλάκια στη Βενεζουέλα Σιμόν Μπολίβαρ και στην Κολομβία Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στη Βενεζουέλα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού κατάφεραν να περάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων, οι γυναίκες μετέβησαν στην πόλη Κούκουτα, στη βορειοανατολική Κολομβία, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, προτού πάρουν τον δρόμο της επιστροφής περίπου δύο ώρες αργότερα.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, της κύριας πηγής του εισοδήματός της.

Στο 80% ανέρχονται οι ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι, η ζάχαρη ή το χαρτί υγείας, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datanalisis.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, το οποίο αποφάσισε τον Αύγουστο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η δράση των ανταρτών, των παραστρατιωτικών, των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπως και εν γένει των λαθρεμπόρων, έχει πολλαπλασιαστεί στην συνοριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών που έχει έκταση 2.219 χιλιομέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία παραιτήθηκε, όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι ο Banksy

Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία παραιτήθηκε από το αξίωμά του, όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι ο…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…