Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2025

Βασικός δρόμος στην Καισαριανή θα ονομαστεί “Θυμάτων Τεμπών”

Το όνομα «Θυμάτων Τεμπών» θα πάρει η οδός που συνδέει την Καισαριανή με την Λεωφόρο Κατεχάκη, σε ένδειξη μνήμης και σεβασμού του δήμου στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την πρώτη συνεδρίαση για το 2025, η οποία μάλιστα έγινε παρουσία του πατέρα του Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους και της μητέρας του Σπύρου Βούλγαρη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη μοιραία εκείνη σύγκρουση.

Κατά την εισήγηση ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος ανακοίνωσε πως την ημέρα που θα γίνει η ονοματοδοσία θα τοποθετηθεί και αναθηματική πλάκα.

«Με αυτό που κάνατε σήμερα, δώσατε ζωή στα παιδιά μας, δεν δώσατε το δικαίωμα στη λήθη, γιατί όπου έρχεται η λήθη έρχεται και ο θάνατος» τόνισε ο πατέρας του Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους και πρόσθεσε: «Για μία ακόμη φορά η Καισαριανή αποδεικνύει ότι είναι πρωτοπόρος και στην ευαισθησία και στους αγώνες».

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην νιώσει τον πόνο που νιώθουμε εμείς» είπε η μητέρα του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας Σπύρου Βούλγαρη και κατέληξε ευχαριστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο που τίμησε τη μνήμη του παιδιού της.

«Η απόφαση αυτή, αποτελεί συνέχιση του αγώνα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί. Πρόκειται για μια υπόσχεση στους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών, μεταξύ αυτών και ο κάτοικος Καισαριανής Παναγιώτης Χατζηχαραλάμπους, εργαζόμενος στο μοιραίο δρομολόγιο» τονίζει ο δήμος Καισαριανής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…