Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2023

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη: Διαδραστικά εργαστήρια για το σχεδιασμό νέων δημοτικών υπηρεσιών με όφελος για την κοινωνία

Διαδραστικά εργαστήρια-workshops, για το σχεδιασμό νέων δημοτικών υπηρεσιών με όφελος για την κοινωνία, διοργανώνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, από τις 16.00 έως τις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, 166-73).

Τα εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έργου, με τίτλο «LOCAL ACTION PLANS FOR A DESIGN DRIVEN SOCIAL ECONOMY» – LADESE,  στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, από κοινού, με την Περιφέρεια του Rimini της Ιταλίας, τον Δήμο Den Bosch της Ολλανδίας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Envolve και την Fin Project.

Σύμφωνα με το εν λόγω έργο, θα σχεδιαστούν τοπικά σχεδία δράσης για την κοινωνική οικονομία με τη χρήση της μεθοδολογίας του σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design).

Στα συγκεκριμένα εργαστήρια θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία του σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design) και την ολιστική αντίληψη μιας υπηρεσίας με κοινωνικό όφελος.

Επίσης, θα χαρτογραφήσουν τα βήματα για να σχεδιαστεί μια υπηρεσία από το μηδέν και πως να “μπουν στη θέση” του χρήστη της υπηρεσίας προκειμένου να κατανοήσουν τις ανάγκες του, τι είναι τα εργαλεία σχεδιασμού μιας υπηρεσίας, όπως η persona, το user journey και το service blueprint, και να συμβάλλουν με τη σειρά τους στον σχεδιασμό μιας δημοτικής υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει πρόσκληση  σε όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση, ή/και θέλουν να υποστηρίξουν την δημιουργία νέων φιλικών προς τον πολίτη δημόσιων υπηρεσιών, με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων, καθώς και τους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά της.

Από τη συμμετοχή στο έργο LADESE, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία, μία δομή υποστήριξης επιχειρηματικότητας, στην οποία θα εντάσσονται εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις, με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, εμπλέκοντας ενεργά την κοινωνία και την προσφορά.

Διανύοντας την τελική φάση υλοποίησης του έργου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημιουργεί τα εργαλεία και τις μεθόδους, προκειμένου να μπορεί να αυξήσει την δυναμική των επιχειρήσεων με κοινωνικό αντίκτυπο.

Επιπλέον, εντοπίζει και προσαρμόζει καλές και καινοτομικές πρακτικές από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο έργο και ολοκληρώνει τη διαμόρφωση πολιτικών μαζί με τους άλλους εταίρους, ώστε να είναι διαθέσιμη η μεθοδολογία που θα μπορεί να ακολουθήσει όποιος άλλος φορέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό επιθυμεί να σχεδιάσει πελατο-κεντρικά υποστηρικτικά προγράμματα για επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο.

Για την παρακολούθηση των διαδραστικών εργαστηρίων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: dapostolopoulos@vvv.gov.gr. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…