Άρθρο Localit 15 Ιουνίου, 2021

Β. Τσιάκος: Να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του σιδηροδρόμου Δυτ. Θεσσαλίας

Να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του Δυτικοθεσσαλικού σιδηροδρόμου και ιδιαίτερα της γραμμής Παλαιοφάρσαλα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Καρδίτσας Β.Τσιάκος προς τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με κοινοποίηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη.

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να περικόψει από τις επόμενες ημέρες το δεύτερο δρομολόγιο (με ανταπόκριση στα Παλαιοφάρσαλα) προς Αθήνα. Ειδικότερα ο δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει:

Αγαπητέ πρόεδρε

Η Δυτική Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια βιώνει μια συνεχή συγκοινωνιακή σιδηροδρομική υποβάθμιση. Τελευταίο πλήγμα αποτελεί η απόφαση της διοίκησης σας να περικόψει το ένα από τα δυο δρομολόγια (16:22) που συνδέουν την Δυτ. Θεσσαλία (Καρδίτσα – Τρίκαλα) με την πρωτεύουσα της χώρας. Προηγήθηκαν η κατάργηση των απευθείας πρωινών δρομολογίων με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη  και η μεγάλη αύξηση των τιμών στα εισιτήρια. Την ίδια στιγμή βεβαίως οι σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή με κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά (ήδη εδώ και μερικά χρόνια έχει κατασκευαστεί νέα γραμμή ενώ προχωρά και η ηλεκτροκίνηση). Θεωρούμε ότι η απόφαση σας κινείται σε λάθος κατεύθυνση καθώς από και προς την Δυτική Θεσσαλία υπάρχει αξιόλογη επιβατική κίνηση η οποία πιθανά με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Επίσης η κατάργηση ουσιαστικά δημιουργεί πρόβλημα και στα όσα δρομολόγια παραμένουν, καθώς στην ουσία απαξιώνει τον τοπικό σιδηρόδρομο. Με δεδομένο ότι η  εταιρία σας επιδοτείται με κρατικά κονδύλια για τις επονομαζόμενες «άγονες» γραμμές,  με επίσης δεδομένο ότι η Ευρώπη έχει κηρύξει το 2021 ως «Έτος Σιδηροδρόμων», λόγω της πολύτιμης και πολυσήμαντης συμβολής τους στην δίκαιη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, την καταπολέμηση των τροχαίων ατυχημάτων και την καταπολέμηση του φαινομένου της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως, σας ζητούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα επανεξετάσετε την απόφαση σας με στόχο να μην καταργηθεί το δρομολόγιο. Επίσης πάγιο είναι το αίτημα μας για αναβάθμιση του Δυτικοθεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου – καθώς το τρένο θεωρείται μεταφορικό μέσο του μέλλοντος που ενισχύεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρείτε σταθερούς συμπαραστάτες και ένθερμους υποστηρικτές της προσπάθειας σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονικά γίνεται πλέον η διακίνηση όλων των εγγράφων στον Δήμο Χαϊδαρίου

Ξεκίνησε η εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ στον Δήμο Χαϊδαρίου. Το ΙΡΙΔΑ σχεδιάστηκε…

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνύσεις κατά αγνώστων από το Δήμο Αμαρουσίου για κλοπές και βανδαλισμούς δημοτικής περιουσίας

Μηνύσεις κατά αγνώστων, καταθέτουν οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, για τις κλοπές και τους…

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θήβα: Κάλεσμα Δήμου για ενίσχυση των καλαθιών του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Να ενισχύσουν τα καλάθια του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,…