Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2019

Β. Λαμπρινός στην συνάντηση του ΟΟΣΑ: «Αναγκαιότητα να υπάρξει αυτοτέλεια πόρων και αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού σύμφωνα με τον ρόλο της, πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αυτοτέλεια πόρων και αρμοδιοτήτων καθώς και απλούστευση των διαδικασιών, δηλαδή πάταξη της γραφειοκρατίας, τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κατά την τοποθέτησή του στη συνάντηση του ΟΟΣΑ με θέμα «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδος μετά το 2020»: «Αναγκαιότητα να υπάρξει αυτοτέλεια πόρων και αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ειδικότερα ο κ. Λαμπρινός συμμετείχε στην  πρώτη ημέρα εργασιών της τριήμερης τεχνικής συνάντησης με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  την οποία διοργανώνει από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ στο Ηράκλειο με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδος μετά το 2020».

Ο δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στο Ηράκλειο στην τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της 1ης  συνεδρίας με τίτλο «Ενδυνάμωση της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης – Καλή Διακυβέρνηση και Διοικητική Ικανότητα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους τομείς που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακοί πυλώνες της Κρήτης (Τουρισμός, Πολιτισμός, Αγροδιατροφή, Περιβάλλον , Επιστημονική Γνώση).  Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα ύπαρξης μακρόπνοου Στρατηγικού Σχεδιασμού, ο οποίος θα προκύπτει από ευρείες συμμετοχικές διαδικασίες:  «Πιστεύουμε στις διαδικασίες του Στρατηγικού Αναπτυξιακού Διαλόγου και του Δημοκρατικού Προγραμματισμού και τις υπηρετούμε με προτεραιότητα    μας τον συγκρητισμό. Έχουμε κατακτήσει καλό επίπεδο συνεργασίας με τον Β’ Βαθμό αυτοδιοίκησης και βρισκόμαστε σε συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν στο νησί.

Το εργαλείο που θα πρέπει ως δήμοι να εκμεταλλευτούμε είναι αυτό της μακρόπνοης Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης , η οποία θα είναι προϊόν συμφωνίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της  – Κοινωνικούς Εταίρους.

Θεωρώντας ότι οι εργασίες αυτού του τριήμερου εργαστηρίου θα είναι ουσιαστικές οι εκπρόσωποι μας  στα αντίστοιχα τραπέζια που θα συμμετάσχουν θα παραθέσουν τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του κάθε τομέα ώστε να οδηγηθείτε σε ασφαλή συμπεράσματα στο πλαίσιο της Στρατηγικής μελέτης που εκπονείτε».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία το νησί της Ρόδου και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

Αρκετά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τι ζήτησαν ΠΕΔ και οι δήμαρχοι της Κρήτης από τον Στ. Πέτσα

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα αναπτυξιακά θέματα  του νησιού…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο πλευρό των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22, που υποβαθμίζει τις…