Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2020

Β. Λαμπρινός: Οι αξίες και τα ιδανικά Πολυτεχνείου δείχνουν και σήμερα το δρόμο του Χρέους προς την πατρίδα

O δήμαρχος  Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινός με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συμπληρώνονται σαράντα επτά χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η αντίσταση της φοιτητικής νεολαίας, τον Νοέμβριο του 1973, ήταν ο αγώνας μιας γενιάς που διεκδικούσε κοινωνική ελευθερία, αξιοπρέπεια, και δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα στις ζοφερές συνθήκες στις οποίες είχε βυθίσει την Ελλάδα ένα τυραννικό καθεστώς, από τον Απρίλιο του 1967.

Το ιστορικό αυτό γεγονός, που υπήρξε και η αρχή του τέλους της Δικτατορίας, παραμένει ένα πολύτιμο κεφάλαιο αυτογνωσίας κι επαγρύπνησης για όλους τους Έλληνες. Οι αξίες και τα ιδανικά, που με αυτοθυσία κράτησαν ζωντανά οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, δείχνουν και σήμερα το δρόμο του Χρέους προς την πατρίδα.

Η σκέψη μας είναι στραμμένη πάντα, με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη, στους φοιτητές και στους πολίτες οι οποίοι μετείχαν στον Αντιδικτατορικό αγώνα, σε όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν στους δύσκολους καιρούς, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Ισονομία, και την Παιδεία στον τόπο μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…