Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2016

Τζιάνι Πιτέλα : Αντί να κατηγορούμε την Ελλάδα για το προσφυγικό, να τη βοηθήσουμε

Πιτέλα«Αντί να κατηγορούμε την Ελλάδα για την προσφυγική κρίση, πρέπει να τη βοηθήσουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προσθέτοντας ότι «είναι «απαράδεκτο, να ακούγονται φωνές περί αποκλεισμού της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν».

«Δεν πρέπει να κατηγορούμε και να ενοχοποιούμε την Ελλάδα για το προσφυγικό, η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια, όπως και η Ιταλία, για να σώζει ζωές. Αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί», δήλωσε ο κ. Πιτέλα, υπογραμμίζοντας ότι είναι στο χέρι των κρατών-μελών της ΕΕ να εφαρμόσουν τον μηχανισμό που έχει βάλει στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το σύστημα hotspots και μετεγκατάστασης.

«Είμαι πεπεισμένος»,είπε χαρακτηριστικά, «για την πρόταση που έθεσε στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα διαχειρίζεται όλο το μεταναστευτικό πρόβλημα, με τα hotspotς και τη μετεγκατάσταση. Έχει ανακοινώσει επίσης η Επιτροπή, ότι το σύστημα πρέπει ν΄αλλάξει. Κατόπιν αυτού είναι στο χέρι των κρατών-μελών να θέσουν σε εφαρμογή αυτόν τον μηχανισμό, δεν πρέπει λοιπόν να κατηγορούμε και να ενοχοποιούμε την Ελλάδα».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…