Άρθρο Localit 10 Σεπτεμβρίου, 2018

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταφορά των μαθητών

Τροπολογία για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να ξεκινήσουν κανονικά όλα τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, φέρνει στη Βουλή για ψήφιση ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο,  είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα οι καθυστερήσεις στην έναρξη των δρομολογίων, που προκαλούνται είτε επειδή κάποιοι διαγωνισμοί εκκρεμούν είτε επειδή κάποιοι έχουν χαρακτηριστεί άγονοι, λόγω των νέων δρομολογίων που προκύπτουν συνεχώς αλλά και των πολυδαίδαλων διαγωνιστικών διαδικασιών.

Μεταξύ άλλων επεκτείνεται μέχρι τις 31.12.2018 η δυνατότητα της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, ενώ για τις περιπτώσεις που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς παρατείνεται, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2018, έως τις 31.12.2018.

 

Η τροπολογία θα υποστηριχθεί αύριο (Tρίτη) από τον υπουργό Εσωτερικών στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος Ν. Κέρκυρας εξαιτίας του προβλήματος της λειψυδρίας

Οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στον Δήμο…

Ρεπορτάζ 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλούσιο πρόγραμμα και ξεχωριστές συνεργασίες στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 18-27/7

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Maguy Marin, Χρήστο Παπαδόπουλο, Damien Jalet, Omar Rajeh και Kat Válastur,…