Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2017

Τροπολογία για την επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ

Μέτρα για την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΙΓΜΕ) και την επανεκκίνηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η τροπολογία θεσπίζει για διάστημα 12 μηνών αναστολή μέτρων διοικητικής και αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του Ινστιτούτου.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ ότι από σήμερα οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λάβουν και πάλι τη μισθοδοσία τους.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε στη Βουλή ότι το ΙΓΜΕ βρισκόταν σε πλήρη παράλυση εξαιτίας οικονομικών βαρών που του χρεώνονται αλλά αδυνατεί να εξυπηρετήσει.

Οι συνταξιούχοι του ΙΓΜΕ είχαν στραφεί κατά του Ινστιτούτου, διεκδικώντας δικαστικά την αποζημίωση συνταξιοδοτικού πακέτου το οποίο είχε συναφθεί με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία και είχε λήξει. Αντί να κινηθούν οι​ ίδιοι κατά της ιδιωτικής εταιρίας, για να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί, υπήρξε η απαίτηση αυτό να καλυφθεί από το δημόσιο προϋπολογισμό. Το αποτέλεσμα ήταν να μπλοκαριστούν δικαστικά όλοι οι λογαριασμοί του ΙΓΜΕ και να μην μπορεί να λειτουργήσει το Ινστιτούτο.

“Η κυβέρνηση, τόνισε, επιμένει στην αναγκαιότητα λειτουργίας ενός δημόσιου ερευνητικού φορέα που ασχολείται με τον σημαντικό ορυκτό πλούτο, τα πλούσια υπόγεια ύδατα και γενικότερα τα ζητήματα γεωλογικού ενδιαφέροντος”.

Ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται να ορίσει άμεσα νέα διοίκηση στο ΙΓΜΕ, που θα αναλάβει να επιλύσει τα μακροχρόνια προβλήματά του.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…