Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2023

Τρίκαλα: Ξεκίνησε ο μετασχηματισμός των πρώην αποθηκών ΟΣΕ σε Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού

Στον νέο χώρο πολιτισμού στα Τρίκαλα, τις πρώην αποθήκες ΟΣΕ, ξεκίνησαν να εργάζονται τα συνεργεία του εργολάβου που ανέλαβε το έργο «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού».

“Έργο σημαντικό για τον Δήμο Τρικκαίων, αφού οι τρεις παλιές αποθήκες, θα αποτελούν έναν χώρο αναφοράς για τη ζωγραφική, τη φιλαρμονική, την κλασική μουσική”, όπως σημειώνει για να προσθέσει ότι το έργο προϋπολογισμού 3 εκ. € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, από το ΕΣΠΑ και ανάδοχο την ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ) αποτελεί μια ακόμη παρέμβαση για τον πολιτισμό στην πόλη και συνολικότερα στον Δήμο.

Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων βρίσκονται το πάρκο και ο μύλος Ματσόπουλου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας τεράστιος πολυχώρος πολιτισμού, δράσεων, συναυλιών, εκθέσεων, εκδηλώσεων, μουσικής.

Στις πρώην πινακοθήκες  όπως υπενθυμίζει ο Δήμος, θα λειτουργήσουν μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, θα εγκατασταθούν η Δημοτική Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, θα διαμορφωθεί διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη.

Το εν λόγω έργο αποτέλεσε σημείο αναφοράς του δημάρχου Τρικκαίων, στην ομιλία του στο συνέδριο #Τρίκαλα2030 τον περασμένο Απρίλιο, με τον Δημήτρη Παπαστεργίου να υπενθυμίζει ότι πρόκειται για έργο  που δείχνει και τη συνέχεια στην πόλη, μέσω τριών δημάρχων: επί θητείας Μιχάλη Ταμήλου αγοράστηκε η πρώτη αποθήκη, επί Χρήστου Λάππα η δεύτερη, επί Δημήτρη Παπαστεργίου η τρίτη, εντάσσοντας το έργο σε πρόγραμμα, υπογράφοντας τη σύμβαση κατασκευής και ξεκινώντας, πια, τις εργασίες

Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα,

στο κτήριο Α

  • θα πραγματοποιούνται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,
  • δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
  • δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
  • δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

στο κτήριο Β

  • δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και πολλών δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη η ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Κατερίνης

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης  17 πλατειών και κοινόχρηστων…

Ρεπορτάζ 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά ψηφιακού μετασχηματισμού ο Δήμος Ερμιονίδας

Την οριστική ένταξη της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων…

Ρεπορτάζ 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Μη Βλέποντες” από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

«Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Μη Βλέποντες», διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο πλαίσιο των δράσεων συμπερίληψης,…