Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2024

Τρίκαλα: Σε πρόγραμμα 70 πόλεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κινητικότητα ο Δήμος

Η πρώτη συνάντηση συναρμόδιων φορέων για την πρωτοβουλία της Κομισιόν Intelligent Cities Challenge – ICC («Προκλήσεις Έξυπνων Πόλεων») πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων, σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων, συζητήθηκε η αρχική δράση η οποία τα επόμενα 2,5 χρόνια, μαζί με άλλες 69 πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δρομολογήσει λύσεις για θέματα κινητικότητας, μεταφορών και κίνησης στα Τρίκαλα.

Δήμος Τρικκαίων, e-trikalaΑΕ,  Αστική Ανάπτυξη ΑΕ και εκπρόσωποι από το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων, στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής της δράσης, Δημήτρη Αποστολόπουλο, KPMG, για το πώς αυτή υλοποιείται.

Καλωσόρισμα έγινε από τον συντονιστή του έργου  Λεωνίδα Ανθόπουλο, καθηγητή ΠΘ και ακολούθησαν οι παρουσιάσεις της εξατομικευμένης κινητικότητας (DRT), από τον  Κωνσταντίνο Αβδελίδη, ειδικό συνεργάτη Δ. Τρικκαίων και του έργου SINFONICA, από την  Χριστίνα Καραμπέρη, Project Manager στην e-trikalaΑ.Ε.

Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge (ICC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στοχεύει στην καθοδήγηση και υποστήριξη 70 πόλεων για να επιτύχουν η καθεμία, ξεχωριστή, έξυπνη, κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη πράσινη μετάβαση αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφορικής. Η φιλοδοξία του προγράμματος είναι να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες της ψηφιακής τεχνολογίας, σύμφωνα με τους στόχους της πράσινης και δίκαιης ανάπτυξης, ώστε οι πόλεις που συμμετέχουν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.
Σκοπός είναι η διαμόρφωση και αποδοχή ενός πράσινου συμφώνου (Local Green Deal) που θα δίνει έμφαση στις μεταφορές και στην αστική κινητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων συντονίζει τους φορείς, αλλά θα δοθεί έμφαση και στη συμμετοχή των πολιτών, προκειμένου να συναποφασιστούν οι άμεσες ανάγκες της πόλης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ναυπακτίας: Με λαμπρότητα η 197η Επέτειος Απελευθέρωσης

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της…

Ρεπορτάζ 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Γαλλικής Γερουσίας στην Αίγινα

Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αίγινα, στο πλαίσιο διερεύνησης ζητημάτων σχετικά με τον…