Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2023

Τρίκαλα: Οι πολίτες του Δήμου συνδιαμορφώνουν την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη

Τη συνεργασία και τη γνώμη των πολιτών για το σχεδιασμό δράσεων για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη, ζητά ο Δήμος Τρικκαίων, ο οποίος όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στην  Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της ΕΕ μέχρι το 2030.

Αυτό σημαίνει όπως ενημερώνει, σειρά δράσεων, που θα αποσκοπούν στο να μηδενίσουν σταδιακά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και, επίσης, να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Στη συνέχεια, οι δράσεις αυτές θα επισημοποιηθούν με την υπογραφή του Κλιματικού Συμβολαίου, ανάμεσα στον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα δεσμευτούν για την υλοποίησή τους.

Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων στρέφεται στους πολίτες ζητώντας τη γνώμη τους, την ιεράρχηση βασικών ενεργειών που μπορούν να γίνουν, για να υλοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Η πρώτη αυτή φάση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής διαβούλευσης που ξεκίνησε τη  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 με ορίζοντα το τέλος του έτους.

Σε αυτή τη διαβούλευση, οι πολίτες καλούνται να εκφέρουν γνώμη για σειρά ενεργειών που προτιμούν. Ενδεικτικά θα κληθούν να απαντήσουν, εκτός από τις γενικές ερωτήσεις για το περιβάλλον, αν απαιτείται η όχι η δημιουργία Δημοτικής Εταιρείας Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών, η δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Ενέργειας, η ανάπτυξη ενιαίου και έξυπνου δικτύου διαχείρισης ΑΠΕ, η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, η ανάπτυξη έξυπνων κτιρίων με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της πόλης, η εγκατάσταση δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Καθώς και πολλές άλλες επιλογές που αποτυπώνουν το πώς θα πορευθεί ο Δήμος και τα Τρίκαλα όλα τα επόμενα χρόνια συνολικότερα για το περιβάλλον.

Η διαβούλευση είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7-eXhkTGp_1XrykYFk24ghHAl-FHWMc5EbIdPWfmTQI_cHg/viewform

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από τον Δήμο

Μέτρα προστασίας των πολιτών, λαμβάνουν λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται, το Αυτοτελές Τμήμα…

Ρεπορτάζ 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Το σχέδιο κανονισμού συγκρότησης και λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), η οποία θα έχει…

Ρεπορτάζ 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κηφισιάς: Πρωτοβουλίες πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία του φυσικού Περιβάλλοντος

Σε ύψιστη προτεραιότητα έχει θέση τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο…