Άρθρο Localit 04 Ιουλίου, 2016

Τρίκαλα: Κάλεσμα στο πλαίσιο της δράσης wheeling2help vol 2

wheeling2help vol2Συνάντηση για την παρουσίαση της δράσης wheeling2help vol2, διοργανώνει αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου η Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων. Στη συνάντηση που πα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο κτίριο της ΔΕΚΑ, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις και άτυπες ομάδες αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές, σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Στόχος της  είναι, η ανταλλαγή απόψεων και ο σχεδιασμός δράσης αλλά και η γνωριμία όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν σε μια γιορτή εθελοντισμού, αθλητισμού και ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί σε 20 πόλεις σ όλη την Ελλάδα και φυσικά στα Τρίκαλα.

Τι είναι το wheeling2help vol2

Η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help  όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μια μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2500χλμ σε 35 μέρες και περνώντας από 8 χώρες.

Σκοπός του εγχειρήματος, ο οποίος και επετεύχθη ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά της «Φλόγας».

Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό των 19000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων εκ των οποίων θα δοθούν 5 σε κάθε πόλη – σταθμό προκειμένου να δοθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Θα ξεκινήσουν λοιπόν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη.

Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι 20 πόλεις μέσα στις οποίες και η δική μας, όπου κατά την έλευσή τους θα στηθεί γιορτή εθελοντισμού με σκοπό όχι μόνο την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για τα αμαξίδια αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία.

Δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι
– Δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία: Μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κλπ), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κλπ.
– Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κλπ.
– Αθλητικές δράσεις: Σύλλογοι /σωματεία μπορούν να φέρουν τον εξοπλισμό τους έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δοκιμάσει το άθλημα, κυρίως τα παιδιά. Ενδεικτικά αναφέρονται mini tennis, volley, 3 on 3 basket, jiu jitsu, Zumba, πινγκ πονγκ, προγράμματα γυμναστικής από γυμναστήριο, κλπ.
– Δράσεις σχετικές με την Υγεία: Μπορούν να υπάρξουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας, ομάδες που να μπορούν να εγγράψουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ομάδες που να παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο μπορεί να προταθεί από τους ενδιαφερόμενους.
– Δράσεις σχετικές με την τέχνη: Μπορούν να παρουσιαστούν εικαστικά προγράμματα, μικρό θεατρικό, μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες του δρόμου και οτιδήποτε άλλο αξιόλογο έχουμε να προσφέρουμε σαν πόλη.
– Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον: Μπορούν πραγματοποιηθούν προγράμματα οικολογικού περιεχομένου όπως παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, χειροτεχνίες/κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.

Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα, θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 στην Κεντρική Πλατεία.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αρταίων: Ρύθμιση για την καταβολή παλαιών οφειλών στις σχολικές καθαρίστριες

«Παράσταση» διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, οι σχολικές καθαρίστριες αορίστου χρόνου, διεκδικώντας την…

Με μια ματιά 21 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πωγωνίου: Πολιτιστικό κέντρο το πρώην Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου

Στη φάση ολοκλήρωσης  περνά η ανακαίνιση του πρώην Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου Δελβινακίου που προορίζεται να…

Με μια ματιά 20 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγώνας δρόμου για απόδοση στους πολίτες των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου

Οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού Εύοσμου καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν…