Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2023

Τρίκαλα: Για τη βία κατά γυναικών, η πρώτη δημόσια εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τρικκαίων.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος,  οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν στο Σώμα, επέλεξαν να ξεκινήσουν τη δημόσια παρουσία τους με ένα ζήτημα άκρως σημαντικό και για την ελληνική κοινωνία ζήτημα: τη βία κατά γυναικών.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, αλλά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη οδήγησε στη μεταφορά της, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023.

Το πλήρες θέμα της εκδήλωσης είναι « Βία κατά των γυναικών: Από τα έμφυλα στερεότυπα… στην έμφυλη βία». Θα πραγματοποιηθεί, δε, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.

Η εκδήλωση χωρίζεται σε δύο μέρη :

  • ενημέρωση από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων
  • ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για θέματα έμφυλης βίας και ισότητας.

*Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας δήμου Τρικκαίων παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και λειτουργεί στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στον Δήμο Αρταίων

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» του Δήμου Αρταίων συνεχίζεται με δράσεις που απλώνονται σε γειτονιές, κοινότητες…

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…