Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2024

Τρίκαλα: Ενίσχυση συνεργασίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών – Δικηγορικού Συλλόγου

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, για την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας, συμφωνήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2024 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης του Κέντρου και σε αυτή συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων  Νίκος Γουγουλάκης, η αρμόδια  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Δήμητρα Νάτσινα και η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρο Γυναικών  Ελευθερία Τζιουβάρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικαιροποιήθηκε η  ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας και συνεργειών των δύο φορέων, ως υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην υποδοχή γυναικών θυμάτων βίας.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, εξέφρασε την στήριξη του στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων,  ενώ η αρμόδια Αντιδήμαρχος και η νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου τόνισαν τον σημαντικό ρόλο  του Δικηγορικού Συλλόγου και των μαχόμενων δικηγόρων  στην προστασία των γυναικών θυμάτων βίας. Επίσης, εκφράστηκε η κοινή βούληση για μελλοντική συνδιοργάνωση εκδήλωσης, με θέμα την έμφυλη βία και στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή έκφραση δέσμευσης για  περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας προς όφελος όλων των γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφή βίας, δίνοντας σαφές κοινό μήνυμα ότι αποτελούν ισχυρούς συμμάχους  στον αγώνα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην πόλη.

 

Η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων υλοποιείται στα πλαίσια της Ενταγμένης Πράξης «Συνέχιση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Δήμο Τρικκαίων» με Κωδικό ΟΠΣ 6003288 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των Ενώσεων Τύπου

Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ και στην…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η μελέτη για την αποκατάσταση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα και δράσεις

Ποσό ύψους 101 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν πάνω από 40 σημαντικά έργα και δράσεις…