Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2024

Τρίκαλα: Ενημέρωση για το πρόγραμμα TwinAIR που αφορά στην ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους

Για το έργο TwinAIR  ενημερώθηκε το προσωπικό των ΚΑΠΗ, των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων που συμμετέχουν στο έργο.

Πρόκειται για έργο που υλοποιεί η e-trikala ΑΕ και το οποίο εισάγει ένα πρώτο στο είδος του σύστημα τεχνολογικών λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εσωτερικού χώρου.

Στόχος του είναι να διερευνήσει, το πώς οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων και να υποστηρίξουν τη δημόσια υγεία μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και της χάραξης πολιτικής.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου, στον κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, GiSeMi HUB, της e-trikala. Στη συνάντηση ο Καθηγητής Φυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ Ανδρέας Φλουρής, ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες για τη σημασία της ποιότητας του αέρα στη σωματική και ψυχική υγεία.

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του έργου και του εξοπλισμού, που θα τοποθετηθεί στα κτήρια, από τους συντονιστές του έργου, τον Δρ. Στυλιανό Καρατζά, επιστημονικό υπεύθυνο του TwinAIR, (από το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνικών Έργων Υποδομών και Πόλεων, του τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών) και τον  μεταδιδακτορικό ερευνητή στο ίδιο Εργαστήριο, Αντώνη Παπαμανώλη

Το συγκεκριμένο σύστημα αισθητήρων έχει ήδη εγκατασταθεί 27ο Δημοτικό Τρικάλων, και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο στις 4 Ιουνίου, οι ίδιοι/ες οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τα οφέλη του TwinAIR.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…