Άρθρο Localit 26 Φεβρουαρίου, 2021

Τρίκαλα-ΔΕΥΑΤ: Σύγχρονες υποδομές για έλεγχο παροχής νερού και στα χωριά

Τον τηλε-έλεγχο, των γεωτρήσεων σε όλο το δίκτυο ύδρευσης, ολοκληρώνει η ΔΕΥΑ Τρικάλων. Όπως αναφέρει σχετικά ο Δήμος Τρικκαίων, «Είναι μια υπηρεσία υποστήριξης – υποδομής της ΔΕΥΑΤ προς τους πολίτες, καθώς πλέον θα είναι ακόμη πιο εύκολο να γνωρίζει η επιχείρηση, ανά πάσα στιγμή, πιθανό πρόβλημα με την παροχή νερού».

Επιπλέον προσθέτει ότι, «ειδικά, μάλιστα, σε περιόδους κακοκαιρίας, όπως διαφάνηκε προσφάτως και με τη «Μήδεια», το σύστημα είναι απαραίτητο και χρήσιμο για την κανονική ροή στην ύδρευση των πολιτών».
Το συγκεκριμένο έργο υπάρχει ήδη στα Τρίκαλα και πλέον η ΔΕΥΑΤ το επεκτείνει σε 35 σημεία στα  χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου, Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλιδένδρου, Φαλώρειας και Κόζιακα.

Πρόκειται για ένα σύστημα συλλογής δεδομένων (π.χ.  στάθμη νερού σε δεξαμενές, παροχή νερού) σε καταθλιπτικούς και τροφοδοτικούς αγωγούς κ.α. Αυτά τα δεδομένα μεταφέρονται μέσω τηλεπικοινωνιακού συστήματος στον κεντρικό σταθμό ελέγχου της ΔΕΥΑΤ.

Εκεί, οι μηχανικοί της δημοτικής επιχείρησης αξιολογούν και επεξεργάζονται τα δεδομένα, ώστε να έχουν άποψη για την παροχή νερού σε όλον τον Δήμο. Το σύστημα είναι ήδη εγκατεστημένο στα Τρίκαλα και με το συγκεκριμένο έργο («ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ») επεκτείνεται και στα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Παραληθαίων, Παλαιοκάστρου, Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων, Καλλιδένδρου, Φαλώρειας και Κόζιακα.

Το έργο έχει τον τίτλο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ» και χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, με προϋπολογισμό 1.856.788.40 €.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…