Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2013

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες

webbanner1Με στόχο να οργανώσουν και να υλοποιήσουν το καλοκαίρι μια εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με δράσεις που θα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους,  υπάλληλοι από 94 Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν  στο «2ο βιωματικό σεμινάριο για την οργάνωση και διαχείριση της καλοκαιρινής ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες».

Το τριήμερο σεμινάριο διοργάνωσε το Future Library, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας στις 13,14 &15 Μαρτίου στη Βέροια, και   με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» η  δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Δημόσιες/Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, θα συνεχιστεί και φέτος, με την υποστήριξη του Future Library, και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» περιλαμβάνοντες   ουσιαστικές δραστηριότητες και συνεργασίες με δημιουργούς και τοπικούς φορείς.

Στη διάρκεια των τριών αυτών ημερών οι εκπαιδευόμενοι  «ταξίδεψαν» σε καινούριες και διαφορετικές προκλήσεις με κυριότερο χαρακτηριστικό τους για φέτος  το χρώμα, και εκπαιδεύτηκαν σε σειρά εργαστηρίων, ώστε να εμπλουτίσουν τον τρόπο της δουλειάς τους, στις Βιβλιοθήκες και μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, σεμινάρια για εικαστικές δραστηριότητες, εργαστήρια δημιουργίας φωτοκόμικ και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Όπως σημειώθηκε  χαρακτηριστικά απο τους διοργανωτές  με αφορμή το τριήμερο γεγονός:

«Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, οι Βιβλιοθήκες με τις δράσεις τους απαντούν στην πρόκληση των καιρών, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύχρωμος μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη. Και κυρίως το χαμόγελο των παιδιών και όλων όσων συμβάλουν στη καλύτερη διεξαγωγή της εκστρατείας αυτής».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους οι παραλίες της Πάτρας

Με την είσοδο του καλοκαιριού, οι παραλίες της Πάτρας θα υποδεχθούν και φέτος χιλιάδες λουόμενους…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν τα απευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Το ταχύπλοο…