Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2013

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο για Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες

webbanner1Με στόχο να οργανώσουν και να υλοποιήσουν το καλοκαίρι μια εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με δράσεις που θα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους,  υπάλληλοι από 94 Βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν  στο «2ο βιωματικό σεμινάριο για την οργάνωση και διαχείριση της καλοκαιρινής ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Βιβλιοθήκες».

Το τριήμερο σεμινάριο διοργάνωσε το Future Library, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας στις 13,14 &15 Μαρτίου στη Βέροια, και   με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Με τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος» η  δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στις Δημόσιες/Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας, θα συνεχιστεί και φέτος, με την υποστήριξη του Future Library, και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» περιλαμβάνοντες   ουσιαστικές δραστηριότητες και συνεργασίες με δημιουργούς και τοπικούς φορείς.

Στη διάρκεια των τριών αυτών ημερών οι εκπαιδευόμενοι  «ταξίδεψαν» σε καινούριες και διαφορετικές προκλήσεις με κυριότερο χαρακτηριστικό τους για φέτος  το χρώμα, και εκπαιδεύτηκαν σε σειρά εργαστηρίων, ώστε να εμπλουτίσουν τον τρόπο της δουλειάς τους, στις Βιβλιοθήκες και μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, σεμινάρια για εικαστικές δραστηριότητες, εργαστήρια δημιουργίας φωτοκόμικ και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Όπως σημειώθηκε  χαρακτηριστικά απο τους διοργανωτές  με αφορμή το τριήμερο γεγονός:

«Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, οι Βιβλιοθήκες με τις δράσεις τους απαντούν στην πρόκληση των καιρών, προτείνοντας έναν κόσμο που μπορεί να γίνει πολύχρωμος μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη. Και κυρίως το χαμόγελο των παιδιών και όλων όσων συμβάλουν στη καλύτερη διεξαγωγή της εκστρατείας αυτής».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…