Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2014

Τριήμερη Γιορτή Μελιού στη Θεσσαλονίκη

giorti_meliouΚυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν, όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.

Η Γιορτή  ξεκινά την Παρασκευή 10 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Οκτωβρίου( ώρες λειτουργίας 19.00 έως 22.00), και διοργανώνεται από  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και τη 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είναι αφιερωμένη στην ποιότητα, τη θρεπτική αξία και τη θεραπευτική δράση του μελιού, της γύρης, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης, του κεριού αλλά και του δηλητηρίου της μέλισσας.

Για 7η συνεχή χρονιά οι Θεσσαλονικείς θα απολαύσουν ένα γλυκό τριήμερο στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως, ενώ θα δοκιμάσουν γλυκά εδέσματα, αφού θα προσφερθούν 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και άλλα τόσα κιλά μέλι.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής η είσοδος στην οποία θα είναι ελεύθερη,  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως επίδειξη τρύγου, ενημέρωση των καταναλωτών για τα προϊόντα κυψέλης, τη διατροφή, τις αλλεργικές αντιδράσεις, βίντεο – παρουσιάσεις για τη ζωή των μελισσών κ.ά.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αμιγείς κατηγορίες ελληνικού μελιού, γύρη, βασιλικό πολτό, ποτά και καλλυντικά από μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης. Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι ελεγμένα για την αγνότητα και τη γνησιότητά τους.

Από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γίνει ενημέρωση των μικρών μαθητών που θα επισκεφτούν τη γιορτή με το σχολείο τους.

Την Παρασκευή στις 19.30 η επίκουρη καθηγήτρια του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Α.Π.Θ Χρύσα Τανανάκη, θα μιλήσει για το μέλι, την πρόπολη, τη γύρη και το δηλητήριο, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση καταναλωτών με παραγωγούς και επιστήμονες για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελευσίνα: Επανεκκίνηση προγράμματος καφέ κάδου στον Δήμο

Το πρόγραμμα του καφέ κάδου αναμένεται να επανεκκινήσει το επόμενο διάστημα στον Δήμο Ελευσίνας. Μάλιστα,…

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Οι εργαζόμενοι του Δήμου στόλισαν πλατείες της πόλης για την Πρωτομαγιά

Νέα ανανεωμένη όψη απέκτησε η πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, από τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού…

Ρεπορτάζ 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυλοπόταμος: Λήψη μέτρων από τη ΔΕΥΑΜ για να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας

Η συνεχιζόμενη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει το νερό της περιοχής του Δήμου…