Πρωτοβουλία ώστε να εισπράξουν την ενιαία ενίσχυση όσοι αγρότες, δεν υπέβαλαν ένσταση αν και έχουν εκτάσεις, ή τμήμα αυτών εντός δασικών χαρτών, αναλαμβάνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Το ΔΣ της ΕΝΠΕ αποφάσισε και εισηγείται στα συναρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας δέσμη τριών συγκεκριμένων μέτρων:
- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώσει, με μήνυμα αλλά και μέσω των πυλών, τους δικαιούχους αγρότες, στους οποίους δεν καταβλήθηκε η προκαταβολή λόγω του ότι δεν προέβησαν στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες, όπως υποβολή αντιρρήσεων ή ενστάσεων προδήλου σφάλματος.
- Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγήσει ειδική παράταση στους δικαιούχους ώστε να υποβάλλουν αντιρρήσεις, ενστάσεις και προσφυγές όσοι δεν το έπραξαν.
- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πριν την καταβολή της εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης τον προσεχή Δεκέμβριο, να αποδέχεται ενστάσεις των δικαιούχων με πειστήριο την υποβολή οιωνδήποτε ένδικων μέσων, ακόμη και δικαστικών προσφυγών, ώστε να προχωρήσει στην πληρωμή του δικαιούχου αγρότη με την αιρεσιμότητα της απόφασης της δικαιοσύνης.