Άρθρο Localit 01 Φεβρουαρίου, 2022

Τρεις νέες προτάσεις έργων στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας από τον Δήμο Καστοριάς

Τρία ακόμη έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4. 250.000 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Καστοριάς στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ΕΣΒΑΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή – υλοποίησή τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το ένα εξ αυτών, μάλιστα, είναι ένα εμβληματικό έργο και αφορά στην αποκατάσταση του Αρχοντικού Χριστόπουλου, που μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, μπαίνει, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο συμπεριλαμβάνει σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή ΟΤΕ – ΔΕΗ – κόμβος Νταηλάκη, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.

Η τρίτη παρέμβαση, προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ,  προβλέπει την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην πόλη της Καστοριάς με φωτιστικά  τύπου LED. Το έργο θα συμβάλει στην περιβαλλοντική, ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του οδοφωτισμού στις γειτονιές της Καστοριάς και την εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας κατά 70%.

«Καταθέτοντας μία ακόμη σειρά προτάσεων στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις υπηρεσίες του Δήμου που τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρώσουν τις μελέτες και να «ωριμάσουν» όλα αυτά τα έργα που στόχο έχουν  την ουσιαστική ενίσχυση του Δήμου μας με υποδομές», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης και ένταξης των έργων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους.

Επιπλέον, μετά από τη μελέτη που συνέταξε και υπέβαλε ο Δήμος Καστοριάς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 400.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο εσωτερικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς, έργο το οποίο κρίνεται αναγκαίο, καθώς το οδικό δίκτυο παρουσιάζει πάρα πολλές φθορές, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση εδώ και πολλά χρόνια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…