Άρθρο Localit 26 Μαΐου, 2021

Τοποθέτηση 43 Γωνιών Ανακύκλωσης σχεδιάζει ο δήμος Πατρέων

Την εγκατάσταση σαράντα τριών Γωνιών Ανακύκλωσης σε σημεία της Πάτρας σχεδιάζει ο δήμος στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της συλλογής συγκέντρωσης και επεξεργασίας των απορριμμάτων, με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή για την ανακύκλωση.

Για την χωριστή συλλογή των αποβλήτων, πέραν των άλλων δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, κατατέθηκε πρόταση, που συντάχθηκε από τους εργαζόμενους στο Δήμο, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την χρηματοδότηση της εγκατάστασης Γωνιών Ανακύκλωσης με υπόγειους κάδους, συνολικής δαπάνης 1.300.000 ευρώ.

Η μελέτη περιλαμβάνει και υποέργα:

  • Εγκατάσταση 43 Γωνιών Ανακύκλωσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης δύο (2) ή τριών (3) ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών. Περιλαμβάνεται σύστημα έξυπνης διαχείρισης με αισθητήρες πλήρωσης.
  • Προμήθεια δύο (2) ειδικών απορριμματοφόρων με γερανό, για την αποκομιδή.
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για την χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαχείριση απορριμμάτων 09 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενστάσεις της ΚΕΔΕ επί του νέου νομοσχεδίου για τη διαχείρηση των αποβλήτων – Ζητά παράταση της διαβούλευσης και καταθέτει προτάσεις

Δ. Παπαστεργίου: Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα έξοδα που θα επωμιστούν οι Δήμοι με…

Διαχείριση απορριμμάτων 27 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η μεγαλύτερη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στη χώρα

Τη δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι η…

Διαχείριση απορριμμάτων 18 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιωαννιτών: 1,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου καφέ κάδων

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» εντάχθηκε το έργο της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο δήμο Ιωαννιτών. Ο συνολικός…