Άρθρο Localit 17 Ιανουαρίου, 2022

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Καλλιθέα με χρηματοδότηση από το  Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αίτηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την Εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου -ΤΠΣ στο Δήμο Καλλιθέας. (ΦΕΚ 6046/2021 τ. 2ο).

Η εκπόνηση του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) στην Καλλιθέα κρίθηκε σε προτεραιότητα καθώς το προηγούμενο ΤΠΣ είχε εγκριθεί το 1989 (ΦΕΚ 369 Δ) και η τελευταία τροποποίησή του έγινε το 2006 (ΦΕΚ 192Δ).

Οι αρμόδιες υπηρεσίες Δόμησης, του Δήμου Καλλιθέας επισημαίνουν στην σχετική αίτησή τους ότι απαιτείται η πολεοδομική αναδιοργάνωση και λειτουργική ένταξη του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και του παραλιακό μέτωπο του Φαληρικού Όρμου σε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου καθώς στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται, ενώ στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

«Ο εκσυγχρονισμός του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι ένα σημαντικό εργαλείο σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τις υπηρεσίες του Δήμου μας για τις συντονισμένες ενέργειές τους προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…