Άρθρο Localit 23 Νοεμβρίου, 2021

Το βραβείο «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2023» θέτει στο προσκήνιο τις ανθεκτικές κοινότητες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) εγκαινιάζει τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το βραβείο «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας» (ΕΕΠ) του 2023. Με γενικό θέμα «Επιχειρηματικότητα και ανθεκτικές κοινότητες», οι πόλεις, οι περιφέρειες και οι δήμοι μπορούν να υποβάλουν στρατηγικές για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να στηρίξουν τις ΜΜΕ κατά την επόμενη διετία. Η προθεσμία λήγει στις 29 Μαρτίου 2022.

Λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής υποψηφιότητας για το βραβείο ΕΕΠ  2023 είναι διαθέσιμες εδώ και στην ειδική ιστοσελίδα .

Το βραβείο «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια» (ΕΕΠ) αποτελεί εγχείρημα που αναδεικνύει και βραβεύει μέχρι 3 περιοχές της ΕΕ με εξέχουσες και καινοτόμες επιχειρηματικές στρατηγικές, ανεξαρτήτως του μεγέθους, της οικονομικής ευρωστίας και των ικανοτήτων τους. Στις περιοχές με το πιο αξιόπιστο, μακρόπνοο και ελπιδοφόρο σχέδιο απονέμεται το σήμα της «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας» (ΕΕΠ) για το επόμενο έτος.

Η κριτική επιτροπή της ΕΕΠ ―που απαρτίζεται από μέλη της ΕτΠ, εκπροσώπους των οργάνων της ΕΕ, κοινωνικούς εταίρους και αυτοδιοικητικές ενώσεις― θα παρακολουθεί την υλοποίηση των βραβευθεισών στρατηγικών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και του 2023 προκειμένου να εξασφαλίσει στους νικητές μια αντικειμενική «εξωτερική» ματιά σχετικά με τις πολιτικές τους και τη συντελούμενη πρόοδο κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Νικητές των τελευταίων βραβείων ΕΕΠ, που αποτελούσαν συγχώνευση των εκδόσεων του 2021 και του 2022 λόγω της κατάστασης της πανδημίας, ήταν οι εξής: ο δήμος Καστέλο Μπράνκο (Πορτογαλία), ο δήμος Γκάμπροβο (Βουλγαρία), η περιφέρεια Ελσίνκι-Ουουσίμαα (Φινλανδία), η περιφέρεια της Μαδρίτης (Ισπανία), η περιφέρεια Νότου (Γαλλία) και το βοεβοδάτο της Σιλεσίας (Πολωνία).

Οι νικητές του βραβείου για το 2023 θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας της ΕτΠ τον Ιούνιο του 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο «Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας», συμπεριλαμβανομένου του καταλόγου των προηγούμενων νικητών από το 2011, είναι διαθέσιμες εδώ .

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το δημοτικό γυμναστήριο Νίκαιας

Το καινούριο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στη Νεάπολη εγκαινίασαν ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, και ο…

Υπουργείο Εσωτερικών 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 310 χιλιάδες ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη σε δήμους με λιμενικά ταμεία

Συμπληρωματικό ποσό ύψους 310.408 ευρώ κατανέμεται  σε δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής…

ΚΕΔΕ 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο του πρώην δημάρχου Μοιρών Γιώργου Βολικού

Ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη…