01 Μαρτίου, 2022

Το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης καταδικάζει τις επιθέσεις στην Ουκρανία

Το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης, καταδικάζει τις πολλαπλές επιθέσεις και παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό και στους ομολόγους στην τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Σημειώνει ότι η κλιμάκωση της βίας, οι επαναλαμβανόμενοι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις σε πόλεις και εδάφη της Ουκρανίας αποτελούν σοβαρή απειλή για τη διατήρηση της ειρήνης και της δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Καλεί την Ομοσπονδία της Ρωσίας να σταματήσει την επίθεσή της, να εγκαταλείψει το εθνικό έδαφος της Ουκρανίας, να σεβαστεί όλες τις διεθνείς συνθήκες και τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και να αναγνωρίσει την πλήρη κυριαρχία της Ουκρανίας σε όλα τα εδάφη της συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

Το Συμβούλιο δηλώνει ότι στέκεται  στο πλευρό των ουκρανικών δήμων, πόλεων, περιφερειών, συνοικιών και των αντιπροσωπευτικών τους ενώσεων.

«Είμαστε έτοιμοι, τονίζει, να στηρίξουμε τους ομόλογους μας στη χώρα, υλικά και με την τεχνογνωσία που ενδεχομένως να χρειαστούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Οι δήμοι και οι περιφέρειες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σύντομα τις ανθρωπιστικές συνέπειες μιας τέτοιας τραγωδίας για την Ευρώπη, καθώς ενδεχομένως να προκύψουν προσφυγικές ροές. Ο συντονισμός με τις εθνικές μας κυβερνήσεις θα είναι απαραίτητος. Ως ευρωπαϊκό τμήμα του Οργάνου, Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές (UCLG), ας ελπίσουμε ότι η διπλωματία της πόλης θα μας ενώσει ξανά σύντομα όλους!».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 25 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή συνεδρίαση Προεδρείου ΚΕΔΕ, ΔΣ ΠΕΔ Κρήτης , Ολομέλειας Δημάρχων Κρήτης : Η Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ταξίδεψαν στην Κρήτη και συμμετείχαν σε…

Υπουργείο Εσωτερικών 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Πέτσας: Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία

Ποσό ύψους 5,62 εκατ. ευρώ  κατανέμεται σε 48 Δήμους και 7 Συνδέσμους Δήμων, πρόσθετο, για την…

Με μια ματιά 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στο δήμο Χερσονήσου

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo…