Άρθρο Localit 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Το πρώτο «Πάρκο Τσέπης» δημιουργήθηκε στον Ασπρόπυργο

Το πρώτο Πάρκο «τσέπης», δημιουργήθηκε στον Ασπρόπυργο, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και 28ης Οκτωβρίου.

Το εν λόγω πάρκο, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε Πάρκα Τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», παραδόθηκε στον Δήμο Ασπροπύργου, από την  εταιρεία Procter & Gamble (P&G) και την Οργάνωση Γη. Το έργο έχει ως στόχο να αξιοποιήσει κοινόχρηστους χώρους του Δήμου  μετατρέποντάς τους σε  χώρους πρασίνου, δίνοντας παράλληλα στους κατοίκους αφορμή για κοινωνική συναναστροφή μέσα στη γειτονιά τους.

Το «Πάρκο Τσέπης» έχει έκταση 350 τ.μ. και καλύφθηκε με περισσότερα από 555 φυτά, ενώ το φυτικό υλικό αποτελείται κυρίως από αρωματικά φυτά και μεγάλους θάμνους. Παράλληλα, στον χώρο προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια, δίνοντας νέα πνοή στη γειτονιά.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ασπροπύργου, της P&G και της Οργάνωσης Γη απέδωσε καρπούς», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Ν. Μελετίου. Όπως πρόσθεσε:  «Ακολουθώντας τις νέες τάσεις αειφόρου σχεδιασμού και κυκλικής οικονομίας, αξιοποιούμε κάθε μέσο για να βελτιώσουμε τον αστικό κλοιό της πόλης. Με τη δημιουργία των  «Πάρκων Τσέπης», στοχεύουμε όχι μόνο στην προστασία και στην ενίσχυση του περιβάλλοντος αλλά και στην καταπολέμηση της κοινωνικής απομόνωσης.  Δεσμευόμαστε, λοιπόν, πως θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες «μικρές οάσεις» πρασίνου στην πόλη μας,  προσφέροντας ακόμα περισσότερους χώρους αναψυχής στους δημότες μας».

«Τα πάρκα τσέπης αποτελούν μια εξαιρετική σύμπραξη μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις», ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, Α. Γαληνός.

Κατά την παράδοση παραβρέθηκαν ο  Κ. Μαχαίρας, Μέλος Δ.Σ. της Οργάνωσης Γη και η  Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας P&G Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Δ. Πάσσαρη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…