Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2022

Το πιλοτικό πρόγραμμα “+Εργασία” υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών υλοποιεί το Πιλοτικό Πρόγραμμα “+Εργασία” στο πλαίσιο του έργου “Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για Πόλεις Ενσωμάτωσης – European Platform of Integrating Cities (EPIC)” ενός τριετούς ευρωπαϊκού έργου που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF).

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ένταξης των προσφύγων, αιτούντων άσυλο και μεταναστών σε τοπικό επίπεδο δια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση διοικητικών (ή άλλων) εμποδίων που δυσχεραίνουν την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας.

Υπεύθυνος διαχείρισης του Πιλοτικού Προγράμματος “+Εργασία” είναι η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών (Αβέρωφ 6, ΤΚ. 45221). Το Πιλοτικό Πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών (Απρίλιος – Νοέμβριος 2022) φιλοξενείται στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης “Ακαδημία” (Ακαδημίας 14, ΤΚ. 45332), προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην αποτελεσματική διαχείριση των υποθέσεων των ωφελούμενων, δια της παροχής υπηρεσιών μετάφρασης (Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά, Φαρσί) από το προσωπικό του ΔΙΑΚΚΕ, αλλά και συμβουλευτικής υποστήριξης σε φοροτεχνικά, λογιστικά και εργασιακά ζητήματα από τους εξειδικευμένους συμβούλους του έργου EPIC.

Οι εν δυνάμει ωφελούμενοι του Πιλοτικού Προγράμματος “+Εργασία” μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις παρεχόμενες υπηρεσίες καλώντας στο 2651 313653, αποστέλλοντας email στο epicioannina@gmail.com ή επισκεπτόμενοι το Διαπολιτισμικό Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης “Ακαδημία” (Ακαδημίας 14, ΤΚ. 45332).

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…