Άρθρο Localit 09 Ιανουαρίου, 2016

Το Πεκίνο θα κλείσει 2.500 μικρές επιχειρήσεις φέτος για να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση

Το Πεκίνο σχεδιάζει να κλείσει 2.500 μικρές ρυπογόνες επιχειρήσεις φέτος στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα σήμερα.

Τέσσερις συνοικίες στην πρωτεύουσα, όπου τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης έσπασαν κάθε ρεκόρ αυτόν τον χειμώνα, θα πρέπει να προχωρήσουν στο κλείσιμο 2.500 επιχειρήσεων έως το τέλος του 2016, ενώ περισσότερες αναμένεται να κλείσουν τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επικαλούμενο έναν αξιωματούχο, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, το πρακτορείο επισημαίνει ότι τα αυξημένα επίπεδα ρύπανσης που προκαλούν μικρές ρυπογόνες πηγές όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώροι στάθμευσης αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο της μεγάλης πτώσης που έχει καταγραφθεί στα επίπεδα ρύπανσης που προκαλούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες και οι εταιρείες με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας στην πόλη.

Σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος προειδοποίησε τους πολίτες ότι πυκνό νέφος ενδέχεται να καλύψει και πάλι την επόμενη εβδομάδα το Πεκίνο, την επαρχία Χεμπέι και την επαρχία Τιεντζίν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου με τον Πρέσβη του Κατάρ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…