Άρθρο Localit 14 Αυγούστου, 2020

Το Παρίσι και η Μασσαλία κηρύσσονται ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης COVID -19

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Χθες Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερες από 2.500 νέες μολύνσεις COVID-19 για δεύτερη διαδοχική ημέρα — τέτοια επίπεδα είχε καταγράψει για τελευταία φορά στα μέσα Απριλίου όταν η χώρα ήταν στο μέσον ενός από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση δίνει στις τοπικές αρχές στο Παρίσι και στην περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον την εξουσία να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Αργά χθες η Βρετανία δήλωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο λόγω της εκτόξευσης των ποσοστών μόλυνσης.

Η Ολλανδία και άλλες τέσσερις χώρες προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο αυτόν της Βρετανίας ο οποίος περιελάμβανε ήδη την Ισπανία και το Βέλγιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…