Άρθρο Localit 14 Αυγούστου, 2020

Το Παρίσι και η Μασσαλία κηρύσσονται ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης COVID -19

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Η ανακήρυξη των περιοχών αυτών σε ζώνες υψηλού κινδύνου, που έγινε με κυβερνητικό διάταγμα, ακολουθεί μια απότομη αύξηση των μολύνσεων COVID-19 στη Γαλλία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Χθες Πέμπτη, η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερες από 2.500 νέες μολύνσεις COVID-19 για δεύτερη διαδοχική ημέρα — τέτοια επίπεδα είχε καταγράψει για τελευταία φορά στα μέσα Απριλίου όταν η χώρα ήταν στο μέσον ενός από τα αυστηρότερα lockdown στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση δίνει στις τοπικές αρχές στο Παρίσι και στην περιφέρεια Μπους-ντι-Ρον την εξουσία να περιορίζουν την κυκλοφορία ανθρώπων και οχημάτων, να μειώνουν την πρόσβαση στα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα αεροπορικά ταξίδια, να περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσια κτίρια και να κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και άλλες εγκαταστάσεις.

Το Παρίσι και η Μασσαλία κατέστησαν πριν από μερικές ημέρες υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους.

Αργά χθες η Βρετανία δήλωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από τη Γαλλία αρχής γενομένης από αύριο Σάββατο λόγω της εκτόξευσης των ποσοστών μόλυνσης.

Η Ολλανδία και άλλες τέσσερις χώρες προστέθηκαν επίσης στον κατάλογο αυτόν της Βρετανίας ο οποίος περιελάμβανε ήδη την Ισπανία και το Βέλγιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Έρευνα ... 17 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η φωνή σου, η πόλη σου»: πώς οι νέοι αντιλαμβάνονται τις τοπικές κοινωνίες

Η σχέση των νέων με τις τοπικές κοινωνίες σήμερα Η ενεργή συμμετοχή των νέων στις…