Άρθρο Localit 08 Νοεμβρίου, 2015

Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης

δημόσιοΤο νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης και τις προβλέψεις για το νέο μισθολόγιο αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής».

Σύμφωνα με το σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται ο κ. Βερναρδάκης σχεδιάζονται οι ακόλουθες αλλαγές:

Με τη νέα  δομή του ενιαίου μισθολογίου, απελευθερώνεται  το βαθμολόγιο και αποσυνδέεται από τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου. Οι μισθολογικές ωριμάνσεις θα γίνονται ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους. Η επανακατάταξη στα βαθμολογικά κλιμάκια θα επιφέρει για ένα μεγάλο κομμάτι της δημόσιας διοίκησης μια μικρή αύξηση από το 2016.

Οι  διοικήσεις οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου θα επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο των δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερα προσόντα.

Η αξιολόγησης των υπαλλήλων θα είναι αμφίδρομη. Θα υπάρχει και η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, θα υπάρχουν μεθοδολογίες αποτίμησς του παραγόμενου έργου με βάση τη συμμετοχή των πολιτών, με βάση τους χρήστες του Δημοσίου.

Επίσης ο κ. Βερναρδάκης  είπε ότι είναι βέβαιο ότι θα γίνει εξίσωση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ με τους μόνιμους. Η ρύθμιση αυτή μπορεί να γίνει  στο νομοσχέδιο  της κινητικότητας, με βασικό στοχο να υπάρχει μια σχέση εργασίας στο δημόσιο τομέα και όχι πολλαπλές σχέσεις.

Επίσης ο υπουργός είπε ότι από 1η Ιανουαρίου 2016 θα μειωθεί κατά 10% ο βασικός μισθός του βουλευτή. Αυτή η μείωση θα συμπαρασύρει όλο το πολιτικό προσωπικό, δηλαδή υπουργούς, υφυπουργούς, και γενικούς γραμματείς, καθώς ο μισθός του όλων ξεκινάει από το βασικό μισθό του βουλευτή. Αυτό που μένει είναι η εξίσωση της φορολόγησης των βουλευτών με τα φυσικά πρόσωπα, ενώ θα επανασχεδιαστούν οι μειώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, χορηγίες παλαιών πρωθυπουργών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία, αύριο, στους δήμους

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και στοχευμένες…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…