Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2023

Το ΕΚΔΔΑ αναλαμβάνει να μεταφέρει τεχνογνωσία στην Αλβανία

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), αναλαμβάνει να αναμορφώσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης της Αλβανίας, ως μέρος της κοινοπραξίας, που ανεδείχθη νικήτρια στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάληψη του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΚΔΔΑ έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας και με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Το έργο, που έχει τίτλο «Ανάπτυξη Ικανοτήτων για δημόσιους υπαλλήλους της Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένης πρακτικής άσκησης σε Διοικήσεις Κρατών-Μελών της ΕΕ και Σχέδιο Εκπαίδευσης», ή, για συντομία «Young Cells», απευθύνεται σε νέους υπαλλήλους με εμπειρία από 3 έως 8 χρόνια στον δημόσιο τομέα και έχει στόχο να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας επαγγελματικής, αποτελεσματικής και διαφανούς δημόσιας διοίκησης στην Αλβανία.

Το έργο αποσκοπεί στο να βελτιώσει την επαγγελματική ικανότητα και την τεχνογνωσία των δημόσιων υπαλλήλων της κεντρικής κυβέρνησης, ανεξάρτητων ιδρυμάτων και μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βασικούς τομείς της αλβανικής δημόσιας διοίκησης, παρέχοντας την ευκαιρία σε επιλεγμένους δημόσιους υπαλλήλους να παρακολουθήσουν εκπαίδευση και να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτική άσκηση σε φορείς ομόλογους του ΕΚΔΔΑ και σε δημόσιες διοικήσεις των κρατών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

Τέλος, το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων μηχανισμών για την υποστήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης των νέων δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ουσιαστικά στις βασικές μεταρρυθμίσεις της Αλβανίας και συμβάλλοντας στην κάλυψη των απαιτήσεων για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Χρηματοδότηση για ενίσχυση της πολιτικής προστασίας από το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”

Σύμβαση για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής-επιχειρησιακής ικανότητας του, υπεγράφη μεταξύ Δήμου…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συστάσεις υπουργείου Υγείας για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σωματιδίων αφρικανικής σκόνης και αυτό το γεγονός μπορεί να…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έντονο το φαινόμενο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα στη Κρήτη- Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας

Σε ιδιαίτερα έντονο βαθμό επηρεάστηκε και επηρεάζεται και η Κρήτη από το φαινόμενο μεταφοράς σκόνης…