Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2024

Το Άμστερνταμ απαγορεύει το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων

Η πόλη του Άμστερνταμ ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στα όριά της στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού.  Ο νέος κανονισμός προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία νέων ξενοδοχείων εκτός αν κλείσει ένα παλαιότερο. Μάλιστα το νέο ξενοδοχείο θα πρέπει να πληροί  ορισμένα κριτήρια, όπως ο αριθμός των κλινών δεν θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αντικαθιστά, ενώ η κατασκευή  και η λειτουργία τους θα πρέπει είναι πιο βιώσιμη.

Η επίσημη πολιτική του Άμστερνταμ είναι να περιορίσει τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία σε λιγότερο από 20 εκατομμύρια, ωστόσο πέρυσι έφτασε τις 20.665.000, χωρίς να υπολογιστούν οι κρουαζιέρες και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις. Το μέτρο θεωρείται ως μέρος της συνολικής στρατηγικής «Stay Away», προκειμένου να περιορίσει  τον αριθμό των τουριστών στην πόλη.

Ωστόσο, πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, έχουν έχει δρομολογηθεί το άνοιγμα 26 νέων ξενοδοχείων, καθώς  αυτά είχαν ήδη αδειοδοτηθεί.

Εκστρατεία «Stay Away» κατά του υπερτουρισμού

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι αρχές του Άμστερνταμ εργάζονται για τον περιορισμό του τουρισμού και έχουν λάβει μέτρα, όπως η απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων και το κλείσιμο του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, καθώς και η μείωση κατά το ήμισυ διέλευσης του αριθμού των κρουαζιέρων στα ποτάμια τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές έχουν θεσπίσει απαγόρευση του καπνίσματος κάνναβης σε δημόσιους χώρους, ανάγκασαν τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα και εξέτασαν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις εργάτριες του sex της Ren Light District   σε ένα προάστιο του Άμστερνταμ.

Πηγή: themayor.eu

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλωτή μονάδα αφαλάτωσης σχεδιάζει η Βαρκελώνη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Πλωτή μονάδα αφαλάτωσης νερού σχεδιάζει να εγκαταστήσει η Βαρκελώνη αντί της προμήθειας νερού με υδροφόρα…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η δήμαρχος του Άμστερνταμ θέλει να υπάρξει ρύθμιαη για τον έλεγχο στην αγορά της κοκαΐνης

Νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο της αγοράς των σκληρών ναρκωτικών όπως η κοκαΐνη και το…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 17 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σικελία: Συλλήψεις για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την μαφία

Σεισμός στην περιοχή της Σικελίας. Μετά από έρευνα της εισαγγελία της Κατάνης και των καραμπινιέρων…