Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

Το 3ο Εργαστήριο Πέτρας στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου

Εργαστήριο για την εκμάθηση κατασκευής ξερολιθιάς και αποκατάστασης λιθοδομής με φυσικά υλικά θα πραγματοποιηθεί στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα και πολύτιμη βιωματική γνώση από ειδικούς στην πέτρα προς κάθε ενδιαφερόμενο από κάθε γωνιά της Ελλάδας η οποία θα δοθεί στο πλαίσιο εκπαίδευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 30 Ιουλίου στις Μαργαρίτες στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα μέλη του Ρόδακα της ομάδας Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών που διοργανώνει τη συγκεκριμένη βιωματική δράση: «Ένα καλό κτίριο είναι πάντα αξιοζήλευτο, μας τραβάει το βλέμμα και το ταξιδεύει πάνω στην συμμετρία αλλά και την ασύμμετρη μοναδικότητά του. Μας γεννά θαυμασμό για το μερακλίκι του μάστορα και την εποχή που το γέννησε. Oι τεχνικές και η εμπειρία της παραδοσιακής λιθοδομής ζει ακόμα στα χέρια ορισμένων μαστόρων σε όλη την Ελλάδα». Η ομάδα του Ρόδακα οργανώνει για τρίτη φορά μία προσπάθεια μετάδοσης των βασικών αρχών της παραδοσιακής δόμησης στον τόπο στις Μαργαρίτες, με την χρήση φυσικών υλικών.

Ο Ρόδακας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο από όλη τη χώρα να αποκτήσει την βιωματική γνώση που θα αλλάξει όπως επισημαίνει: «…τη σχέση σας και την οπτική σας απέναντι στα κτίρια κάθε είδους. Στο πλευρό σας θα είναι οι ντόπιοι Μάστορες. Το εργαστήριο Κατασκευής Ξερολιθιάς και το Εργαστήριο Αποκατάστασης της Παραδοσιακής Λιθοδομής με Φυσικά Υλικά θα εκτυλίσσονται παράλληλα οπότε οι συμμετέχοντες του φετινού εργαστηρίου λιθοδομής μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν σε ένα από τα δύο. Μεταξύ άλλων θα διδαχθούν την αρχιτεκτονική της Κρητικής Αναγέννησης, τη χρήση των φυσικών υλικών στη δόμηση και την κατασκευή της ξερολιθιάς καθώς και την οικονομική πτυχή της φυσικής δόμησης. Όπως επίσης βασικές αρχές της Λιθοξοΐας και Παραδοσιακά Μοτίβα για τους μαθητές της ξερολιθιάς, για στον ασβέστη και ‘Αργιλο που είναι τα συνδετικά υλικά της φυσικής δόμησης και θα αφορούν τους μαθητές του εργαστηρίου αποκατάστασης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 6976141473, 6970366261, 6944330970 και μέσω του εmail: rodakas.koinsep@gmail.com

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γρεβενά: Τοποθετήθηκαν οι τεράστιοι κορμοί για το φεστιβάλ Μανιταρογλυπτικής – Έναρξη την Πέμπτη 18/8 στο “Πάρκο των Μανιταριών”

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το τετραήμερο φεστιβάλ μανιταρογλυπτικής, που διοργανώνουν από κοινού οι Μανιταρόφιλοι Ελλάδας…

Διαδρομές 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχαία Ολυμπία: Βραδιά Πανσελήνου με την Ορχήστρα “Τα Χρώματα της Ήλιδας”

Με μια μοναδική συναυλία θα υποδεχθεί το κοινό κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου…

Διαδρομές 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» Δ. Ωραιοκάστρου: Παραδοσιακοί και βαλκανικοί ήχοι με τα «Χάλκινα» στον Πεντάλοφο

Με παραδοσιακούς και βαλκανικούς ήχους με τα Χάλκινα της Γουμένισσας και την ορχήστρα του Λευτέρη…