Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2023

Το 2ο Thermi’s Youth Forum

Ο Δήμος Θέρμης υποδέχεται με το 2ο Thermi’s Youth Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα του.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει επίκεντρο την ‘Ενεργή Πολιτειότητα’, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι μπορούν να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στην κοινωνία.

Νέοι και νέες από την περιοχή, εκπρόσωποι Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, μαθητικών συμβουλίων και οργανώσεων νέων θα συγκεντρωθούν για να ανταλλάξουν απόψεις, να δικτυωθούν και να μοιραστούν καλές πρακτικές.

Το φετινό φόρουμ θα περιλαμβάνει εργαστήρια δεξιοτήτων και συζητήσεις με θέμα την συμπερίληψη και πως οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας πιο πολυπολιτισμικής και δίκαιης κοινωνίας.

Η πρώτη ημέρα του φόρουμ (08/12) που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, υπογραμμίζει τη σημασία της συμπερίληψης με ένα ειδικό σεμινάριο νοηματικής και μια ανοιχτή συζήτηση.

Το σεμινάριο νοηματικής θα παρέχει εργαλεία και γνώσεις για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, ενώ η ανοιχτή συζήτηση θα δίνει την ευκαιρία σε νέους να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τη συμπερίληψη στην κοινότητά μας. Μετά το σεμινάριο Νοηματικής θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η δεύτερη μέρα (09/12), θα είναι αφιερωμένη στη διασύνδεση και αλληλεπίδραση των Συμβουλίων Νέων. Θα εξεταστούν και θα συζητηθούν στρατηγικές και συνεργασίες για το μέλλον και παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό workshop πάνω στο κομμάτι της ηγεσίας και της διοίκησης ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης στο 6909027484 ή μέσω email στο youthofthermi@gmail.com

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…