Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2022

Το 2024 η αύξηση ισχύος στο ΚΥΤ Αράχθου απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Αρταίων

Σε δύο χρόνια θα γίνει αυξηθεί η ισχύς στο ΚΥΤ Αράχθου Άρτας και θα αρθεί το πρόβλημα κορεσμού του δικτύου στο νομό.

Αυτήν την απάντηση έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ  στην επιστολή του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, με αίτημα την αύξηση της ισχύος.

Η προσθήκη τρίτου μετασχηματιστή ισχύος 50 MW στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αράχθου Άρτας είναι στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αποφαίνεται ο ΔΗΔΔΗΕ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και με τον τρόπο αυτό ιδιώτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρούν σε επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μειώνοντας το λειτουργικό τους κόστος.

Ειδικότερα απαντώντας η εταιρεία στην επιστολή του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη αναφορικά με τα παραπάνω αιτήματα αναφέρει τα εξής:

Το έργο της ενίσχυσης στον υδροηλεκτρικό σταθμό υψηλής και μεσαίας τάσης  (Υ/Σ ΥΤ/ΜΤ) εντός του ΚΥΤ Αράχθου, με την προσθήκη τρίτου  μετασχηματιστή ισχύος (Μ/Σ) 40/ 50 MVA και την ανάλογη ανάπτυξη της πλευράς μέσης τάσης, βρίσκεται στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η διακήρυξη ΔΕΕΔ- 39 για το έργο προκηρύχτηκε στις 17/2 2022 με καταληκτική ημερομηνία  υποβολής των προσφορών στις 3/5/22. Αναμένεται η έκδοση απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), της οποίας η διαδικασία έχει αναληφθεί από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)  και βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Επισημαίνεται ότι πλέον των έργων επαύξησης, θα γίνει αναβάθμιση του εξοπλισμού προστασίας των υφιστάμενων αναχωρήσεων μέσης τάσης και η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τους πίνακες προστασίας του υφιστάμενου εξοπλισμού μέσης τάσης καθώς και του εξοπλισμού ΜΤ της επέκτασης του Υ/Σ.

Η προμήθεια του Μ/Σ ισχύος για την επέκταση του ΚΥΤ Αράχθου περιλαμβάνεται στο αντικείμενο σχετικής σύμβασης που θα υπογραφεί για την εκτέλεση του έργου και ως εκ τούτου θα αναληφθεί από τον ανάδοχο της σύμβασης. Εκτιμάται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Με την ολοκλήρωση του έργου της ενίσχυσης του Υ/Σ ΥΤ/ΜΤ εντός του ΚΥΤ Αράχθου, θα δημιουργηθεί ηλεκτρικός χώρος για σύνδεση περαιτέρω μονάδων ΑΠΕ και ειδικά συστημάτων net metering και φωτοβολταϊκών σε οικιακές περιοχές (φωτοβολταϊκά στεγών).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…