Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2016

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας «Πάει Ευρώπη» στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Erasmus_logoΣε χώρες της Ευρώπης πρόκειται να βρεθούν για λίγες μέρες μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Κέρκυρας, που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus+, των οποίων τα έξοδα καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, που είναι και το παλαιότερο γυμνάσιο στο νησί, ιδρύθηκε το 1865, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα e twinning και Erasmus+, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές μας να επισκεφτούν σχολεία του εξωτερικού.

«Οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας (Περιβαλλοντικά Προγράμματα, Βιωματικές Δράσεις, αδελφοποιήσεις κ.ά.) στοχεύουν στο να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους μαθητές τη δυνατότητα να ανοίξουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Γυμνασίου, ιστορικός, φιλόλογος, Παρασκευή Κουρή.

Από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι σήμερα το 1ο Γυμνάσιο, στεγάζεται σε ένα παλαιό αρχοντικό που χτίστηκε τη δεκαετία του 1890 από την εθνική ευεργέτιδα Πολύμνια Σκαραμαγκά. Σήμερα στο Γυμνάσιο εργάζονται περίπου 33 εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων, ενώ οι μαθητές ανέρχονται περίπου στους 250.

Για τη διετία 2016-2018 το σχολείο συμμετέχει στα προγράμματα Erasmus+ KA1, κινητικότητα εκπαιδευτικών για την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Virtual School: Το ιδανικό Ευρωπαϊκό Σχολείο του 21ου αιώνα» εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου, συμμετείχαν στο σεμινάριο Digital Extra στη Στοκχόλμη της Σουηδίας από 7 έως τις 13 Αυγούστου και επιμορφώθηκαν στις θεματικές ενότητες δημιουργία τηλεοπτικής εκπομπής και πραγματοποίηση ζωντανής μετάδοσης, κινητή μάθηση, ορθή χρήση της τεχνολογίας, αξιοποίηση της τεχνολογίας στην τάξη, ενώ αυτές τις ημέρες, πέντε εκπαιδευτικοί βρίσκονται από τις 22 Οκτωβρίου, για εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολικό κέντρο στο Bielefeld της Γερμανίας.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που αφορά τις συμπράξεις μεταξύ σχολείων που περιλαμβάνουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, με τίτλο «Cathedrals» στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν τα σχολεία 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας από την Ελλάδα, Instituto Comprensivo 2 από το Ανιάνι της Ιταλίας, το Agrupamento de Escolas de Vila Verde από τη Βίλα Βέρντε της Πορταγαλίας και το Instituto de Educación Secundaria Juan de Barrionuevo Moya από την πόλη Χαέν της Ισπανίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πρόγραμμα με τίτλο «Open your mind, change your life» στο οποίο συμμετέχουν τα σχολεία 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας από την Ελλάδα, Realschule Heepen από το Μπίλεφελντ της Γερμανίας, Osnovna skola «Bol» από το Σπλιτ της Κροατίας, Dr Antonio Augusto Louro από τη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας και Zespol Szkol w Lubczy από την Λούπτσκα της Πολωνίας, το 1ο Γυμνάσιο ήταν αυτό που κέρδισε το διαγωνισμό για το λογότυπο του προγράμματος «Open your mind, change your life», με το σχέδιο της μαθήτριας του Γυμνασίου, Δήμητρας Σερμέτη-Γκανάτσιου.

«Με τα προγράμματα Erasmus τα παιδιά μας έχουν την απίστευτη εμπειρία, το να ζήσουνε όχι μακριά από το σπίτι τους για μία εβδομάδα, αλλά να ζήσουνε στην Ευρώπη για μία εβδομάδα. Να δούνε πώς είναι η ζωή, πώς είναι το σχολείο, έναν άλλο τρόπο ζωής, με άλλες συνθήκες, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να ανοίξουν τα φτερά τους και να μεγαλώσουν, να ωριμάσουν αποκτώντας εμπειρίες» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κουρή

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…