Άρθρο Localit 19 Απριλίου, 2017

To 11,9% των Ιταλών αντιμετωπίζει σοβαρές στερήσεις σε υλικά αγαθά 

To 11,9% των Ιταλών αντιμετωπίζει σοβαρές στερήσεις σε υλικά αγαθά, όπως αναφέρει η έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat για το έτος 2016.

Το συγκεκριμένο ποσοστό αυξήθηκε από το 8,4% στο 11,6%, σε σχέση με το 2015, σε ό,τι αφορά τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών.

Παράλληλη αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που στερούνται κύρια αγαθά (από 32,1% στο 35,8%) σημειώθηκε στις οικογένειες στις οποίες το κύριο μέλος που παρήγε εισόδημα βρίσκεται, στην φάση αυτή, σε αναζήτηση εργασίας.

Ο υπεύθυνος ερευνών του Istat Ρομπέρτο Μοντούτσι, σε ακρόασή του στο ιταλικό κοινοβούλιο τόνισε ότι «η κατάσταση στην αγορά της εργασίας της χώρας παραμένει μη ευνοϊκή σε ό,τι αφορά τους πολίτες ηλικίας από 25 μέχρι 34 ετών», αφού «είναι όλο και πιο δύσκολο, για τους νέους που είναι άνεργοι, να μπορέσουν να βρουν δουλειά».

Ο Μοντούτσι, αναφερόμενος στα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2015, εξήγησε ότι «από το σύνολο των πολιτών ηλικίας 25 με 34 ετών που ήταν άνεργοι κατά την συγκεκριμένη περίοδο, έπειτα από έναν χρόνο απασχολείται το 21,2%, το 43,8% παραμένει άνεργο και το 35% δεν αναζητά πια εργασία».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…