Άρθρο Localit 10 Απριλίου, 2024

Την πρόταση για απόδοση στους δήμους ποσοστού του τέλους ανθεκτικότητας επαναφέρει ο Γ. Μαλανδράκης

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, με νεότερο έγγραφό του προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, επαναφέρει την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2018, και η οποία επαναλαμβάνεται τα προηγούμενα χρόνια, διεκδικώντας την απόδοση μέρος του Τέλους Ανθεκτικότητας στους Δήμους.

«Με δεδομένο ότι τέθηκε σε ισχύ από 1/4/2024 η ΚΥΑ 1217/2023 για το «Τέλος Ανθεκτικότητας», γίνεται αντιληπτό ότι ουδέποτε λήφθηκε σοβαρά η δίκαιη πρόταση του Δήμου Πλατανιά, να αποδοθεί μέρος του Τέλους Ανθεκτικότητας, στους Δήμους της χώρας», αναφέρει ο κ. Μαλανδράκης.

Παράλληλα σημειώνει ότι, με την αύξηση του φόρου διαμονής ιδιαίτερα τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο και τη μετατροπή του σε τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, ο Δήμος Πλατανιά ζητάει να εισπράττουν οι Δήμοι, το 60% και όχι ολόκληρο το τέλος, ενώ σε προγενέστερο σχετικό έγγραφο, είχε αναφερθεί και ο μηχανισμός για αναδιανομή, μέρους αυτού του Τέλους, στο σύνολο των Δήμων της Χώρας.

Στο έγγραφο του που απεστάλη εκ νέου στα αρμόδια Υπουργεία, ο δήμαρχος Πλατανιά υπογραμμίζει ότι, «… οφείλουμε όλοι οι Δήμοι και οι Δημοτικές Αρχές να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε δυσχεραίνει αφενός την ήδη «ισχνή»
οικονομική κατάσταση των Δήμων και αφετέρου σφετερίζεται μέρος των εσόδων που οφείλουν να ανήκουν στους Δήμους και στις Υπηρεσίες που αυτοί προσφέρουν προκειμένου να καλύψουν την αντιμετώπιση δαπανών για τουριστικές υπηρεσίες ή έργα στην περιοχή τους που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της αλλά κυρίως θα προορίζεται σε ανθεκτικά έργα και υποδομές θωράκισης από τις φυσικές καταστροφές».

Ολοκληρώνοντας το έγγραφό του όπως αναφέρει «….εφόσον οι Δήμοι δέχονται την “όχληση” από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του τομέα του τουρισμού, θεωρούμε άδικη και καταχρηστική μια τέτοιου είδους ΚΥΑ».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε διαβούλευση έως τις 31 Ιουλίου το Σ.Α.Π. του Δήμου Νέας Σμύρνης

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης βάσει του Ν. 4819/2021 με χρηματοδότηση από…