Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2015

Την κήρυξη της Σκάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Π. Τατούλης

Σκάλα ΛακωνίαςΝα κηρυχθεί άμεσα η περιοχή της Σκάλας Λακωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα την πληγείσα περιοχή από τον πρωινό ανεμοστρόβιλο.
Επιπλέον, ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.
Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Δευτέρα το πρωί την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κίνησης του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Νωρίτερα το απόγευμα, περιφερειάρχης και δήμαρχος Ευρώτα πήγαν σε όλα τα σημεία απ΄ όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος και είδαν από κοντά τα συντρίμμια και την καταστροφή. Ωστόσο, εξήραν τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών στις επιχειρησιακές προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης.
Ήδη, η πόλη της Σκάλας είναι καθαρή και έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο τμήμα της.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…