Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2025

Την Ετήσια Έκθεση 2024 παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη, ο Συνήγορος του Πολίτη Α. Ποττάκης

Την Ετήσια Έκθεση 2024 παρέδωσε την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2025, στον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης.
Ο Συνήγορος στην Έκθεσή του διαπιστώνει ότι το 2024, το πολιτικό, γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, διεθνές και εγχώριο, ενίσχυσε την αίσθηση ανησυχίας, αβεβαιότητας και ενίοτε ανασφάλειας της κοινωνίας και δοκίμασε την επάρκεια του διοικητικού μηχανισμού. Εστιάζει κυρίως στη διατήρηση των εξαιρετικά υψηλών τιμών και των πληθωριστικών τάσεων που πιέζουν περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, την κατάσταση στο χώρο του τουρισμού.
Σε ότι αφορά τις αναφορές των πολιτών, το 2024 υποβλήθηκαν συνολικά 15.394, αριθμός που τοποθετείται στον μέσο όρο των αναφορών που υποβάλλονται στην Αρχή διαχρονικά, «γεγονός που μπορεί να επιβεβαιώσει την άποψη ότι οι πολίτες εμπιστεύονται σταθερά τον Συνήγορο του Πολίτη για την διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη Διοίκηση».
Οι αναφορές των πολιτών αφορούσαν σε θέματα κακοδιοίκησης, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, θέματα που σχετίζονται με το οικιστικό περιβάλλον, τις συνθήκες υποδοχής και χορήγησης του καθεστώτος του πρόσφυγα , τις διακρίσεις λόγω φύλου καθώς και την αστυνομική αυθαιρεσία, «που υποδεικνύει ότι η χώρα μας πρέπει να καλύψει αρκετά κενά ακόμη στους τομείς αυτούς.
Σταθερά υψηλά, όπως κάθε χρόνο, εμφανίζονται και τα προβλήματα που συνδέονται με τις φορολογικές υποθέσεις των πολιτών, την εκπαίδευση, τις μεταφορές.

Αναλυτικά η Έκθεση εδώ.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 03 Ιουλίου, 2026
Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Δήμου Αγίου Ευστρατίου με απορριμματοφόρο όχημα

Έκκληση αλληλεγγύης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ προς τους δήμους, σχετικά με την άμεση ανάγκη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με μια ματιά 03 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Europa Cup «ARGO» και ILCA 6 Youth European Championship στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοξενεί από τις 6 έως τις 18 Ιουλίου δύο κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 02 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: Ενημέρωσε το Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το νέο θεσμικό βήμα της Ελλάδας μέσω του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, Πρόεδρος του Τμήματος Τοπικών Αρχών του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του…