Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2025

Την Ετήσια Έκθεση 2024 παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη, ο Συνήγορος του Πολίτη Α. Ποττάκης

Την Ετήσια Έκθεση 2024 παρέδωσε την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2025, στον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης.
Ο Συνήγορος στην Έκθεσή του διαπιστώνει ότι το 2024, το πολιτικό, γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, διεθνές και εγχώριο, ενίσχυσε την αίσθηση ανησυχίας, αβεβαιότητας και ενίοτε ανασφάλειας της κοινωνίας και δοκίμασε την επάρκεια του διοικητικού μηχανισμού. Εστιάζει κυρίως στη διατήρηση των εξαιρετικά υψηλών τιμών και των πληθωριστικών τάσεων που πιέζουν περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, την κατάσταση στο χώρο του τουρισμού.
Σε ότι αφορά τις αναφορές των πολιτών, το 2024 υποβλήθηκαν συνολικά 15.394, αριθμός που τοποθετείται στον μέσο όρο των αναφορών που υποβάλλονται στην Αρχή διαχρονικά, «γεγονός που μπορεί να επιβεβαιώσει την άποψη ότι οι πολίτες εμπιστεύονται σταθερά τον Συνήγορο του Πολίτη για την διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη Διοίκηση».
Οι αναφορές των πολιτών αφορούσαν σε θέματα κακοδιοίκησης, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, θέματα που σχετίζονται με το οικιστικό περιβάλλον, τις συνθήκες υποδοχής και χορήγησης του καθεστώτος του πρόσφυγα , τις διακρίσεις λόγω φύλου καθώς και την αστυνομική αυθαιρεσία, «που υποδεικνύει ότι η χώρα μας πρέπει να καλύψει αρκετά κενά ακόμη στους τομείς αυτούς.
Σταθερά υψηλά, όπως κάθε χρόνο, εμφανίζονται και τα προβλήματα που συνδέονται με τις φορολογικές υποθέσεις των πολιτών, την εκπαίδευση, τις μεταφορές.

Αναλυτικά η Έκθεση εδώ.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής από την ΚΕΔΕ – Εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στο συνέδριο για τα 40 χρόνια ΕΕΤΑΑ

Με τεκμηριωμένες υπέρ της ουσιαστικής ενίσχυσης της νησιωτικότητας προτάσεις, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καμία Υποχώρηση στην Αυτοδιοικητική Αρμοδιότητα των ΥΔΟΜ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Πρόεδρος της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια θεσμικά και ασφαλιστικά αιτήματα αιρετών στο επίκεντρο της συνάντησης της ΚΕΔΕ με την Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της…