Άρθρο Localit 31 Αυγούστου, 2016

Την αποδοχή των προτάσεών της επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου ζητά η ΚΕΔΕ από το ΥΠΕΣ

ΔΣ ΚΕΔΕΕνστάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ για το ότι έμειναν εκτός προτεινόμενες από την Αυτοδιοίκηση διατάξεις  επί του ν/σχ του υπουργείου Εσωτερικών  διατύπωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για τη σημερινή συζήτηση του θέματος. Παράλληλα όμως ζητά ομόφωνα την αποδοχή των προτάσεών της επί των άρθρων και διεκδικεί με νέο νομοσχέδιο περαιτέρω ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού.Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ενστάσεις για το γεγονός ότι:

  • Πρώτον, η πλειονότητα των προτάσεων, των απόψεων και των διαφωνιών που είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης επί το προσχεδίου δεν ελήφθησαν υπόψη και οι αντίστοιχες διατάξεις παρέμεναν ως είχαν στο νομοσχέδιο.
  • Δεύτερον, από τις προτάσεις της για άλλες ρυθμίσεις, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο προσχέδιο, έγινε αποδεκτή μόνο μία.
  • Τρίτον αφαιρέθηκαν άρθρα που υπήρχαν στο προσχέδιο, τα οποία ήταν σημαντικού ενδιαφέροντος για την Α΄βάθμια Αυτοδιοίκηση, όπως αυτά που αφορούσαν σε μετατάξεις προσωπικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και αποσπάσεις προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Παρόλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ομόφωνα κατάληξε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση του νομοσχεδίου με την υπογράμμιση ότι εμμένει στην άποψη ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να ενσωματωθούν συγκεκριμένες προτάσεις – διορθώσεις της επί συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου, τις οποίες θα καταθέσει άμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα όμως με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς και θα παρέμβει και κατά  τη συζήτηση, κοινοποιώντας ταυτόχρονα τις παρατηρήσεις – προτάσεις της και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.  Σε περίπτωση δε που δε ληφθούν υπόψη οι προτεινόμενες διορθώσεις επί συγκεκριμένων άρθρων η θέση της ΚΕΔΕ είναι να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα  άρθρα, διότι  όχι μόνο δεν θα λυθούν προβλήματα στη λειτουργία των δήμων, αλλά αντιθέτως η ψήφισή τους θα προκαλέσουν καινούργια.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ δηλώνει ότι εμμένει στις διεκδικήσεις του και στις προτάσεις τους για ρύθμιση θεμάτων που δεν συμπεριλήφθησαν στο νομοσχέδιο, τα οποία και θα επαναφέρει σε επόμενο νομοσχέδιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…