Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2014

Θεσσαλονίκη: Πρόταση Μητροπολιτικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

ÌÅÓÏÃÅÉÁ  ÍÅÖÏÓΤη δημιουργία οικονομικών κινήτρων, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου σε περισσότερους πολίτες θα προτείνει στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης.

Θα προταθεί η δημιουργία δράσης μέσω των προγραμμάτων του  ΕΣΠΑ, σύμφωνα με την οποία θα επιδοτείται η αξία του αναγκαίου εξοπλισμού εγκατάστασης και σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Η επιδότηση αυτή μπορεί να δίνεται απευθείας στον πολίτη εφόσον ενεργοποιήσει την εγκατάσταση φυσικού αερίου και αφού προσκομίσει το απαραίτητο έγγραφο από την Εταιρεία Παροχής Αερίου (Άδεια Χρήσης Φυσικού Αερίου).

Το ύψος του ποσού της επιδότησης, τα κριτήρια ένταξης του πολίτη στο πρόγραμμα και γενικότερα οι λεπτομέρειες εφαρμογής της δράσης αυτής, θα εξαρτηθούν από το ύψος της χρηματοδότησης που μπορεί να δεσμευτεί από κοινοτικούς πόρους, καθώς και μια σειρά τεχνικοοικονομικών δεδομένων που πρέπει να αναλυθούν (εισοδηματικά κριτήρια, είδος εγκατάστασης, κλπ).

Επίσης, προτείνεται να εξεταστεί και το ζήτημα της μείωσης του τιμολογίου του φυσικού αερίου, αφού, όπως αποδεικνύεται από διεθνή χρηματιστηριακά στοιχεία, αυτή η δυνατότητα υπάρχει και μπορεί να αξιοποιηθεί.

Αντίστοιχη πρόταση διατύπωσε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορίστηκαν οι περιφεφειακοί δρόμοι ευθύνης καθαριότητας των δήμων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 6710 Τεύχος Β’ 29 Νοεμβρίου 2023 η απόφαση Αριθμ. 102832…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…