Άρθρο Localit 30 Μαΐου, 2021

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Ασπίδα” για την υγεία των πολιτών κάθε ηλικίας δημιουργούν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, οργανώνοντας εκστρατεία ευαισθητοποίησης αλλά και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος.

Με σύνθημα “Βάζουμε τελεία στο μελάνωμα”, όλον τον Ιούνιο, που είναι ο μήνας προστασίας από τον καρκίνο του δέρματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης   και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο θα προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν ολοσωματικής δερματολογικής εξέτασης. Η δράση αυτή υποστηρίζεται από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης.

Ραντεβού μέσω πλατφόρμας

Για να κλείσουν το ραντεβού τους, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ( thessaloniki.gr ).

Ραντεβού για δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα παρέχονται από την 1η έως και την 30ή Ιουνίου. Η δωρεάν εξέταση θα γίνεται στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης (Δελφών 124 – είσοδος από την οδό Ψυχάρη λόγω των έργων του μετρό).

Οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν την αναγκαιότητα και συγχρόνως την ωφελιμότητα προληπτικών ελέγχων για την προστασία από το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος. Ακόμη, συστήνουν:

– Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες με έντονη ηλιοφάνεια και χρησιμοποιούμε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας.

– Προστατεύουμε και καλλιεργούμε στα παιδιά μας σωστές συμπεριφορές προστασίας από τον ήλιο, καθώς τα εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος στην ενήλικη ζωή.

Εξετάζουμε το δέρμα μας τακτικά και με τη βοήθεια αγαπημένων μας προσώπων αξιολογούμε τυχόν αλλαγές στους σπίλους μας (ελιές).

– Εάν έχουμε μεγάλο αριθμό σπίλων, θυμόμαστε ότι ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου και επισκεπτόμαστε δερματολόγο για τη χαρτογράφησή τους.

– Συμβουλευόμαστε άμεσα τον δερματολόγο μας εάν εμφανιστεί κάποια βλάβη στο δέρμα μας ή αν παρατηρήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή σε μια ελιά.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κλιματιζόμενος χώρος για την προστασία των δημοτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Κλιματιζόμενο χώρο θα λειτουργήσει για τους πολίτες, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Παράταση υποβολής αιτήσεων για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο”

Παρατείνεται ως την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021  η υποβολή αιτήσεων  για την ένταξη των δυνητικά…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση στον Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Β΄ κύκλο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας…