Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2024

Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το αρμόδιο τμήμα Τουρισμού μαζί με την συλλογικότητα «Οικογιορτή», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, στο πάρκο Νέας Ελβετίας, μικροί καλλιεργητές θα διαθέτουν απευθείας στο κοινό βιολογικά προϊόντα της εύφορης ελληνικής γης.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν παραδοσιακούς σπόρους από ελληνικές ποικιλίες και μοναδικά οικοπροϊόντα που παράγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μέσα από ειδικά διαδραστικά εργαστήρια επιχειρείται η επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Το Σάββατο στις 20.00 οι Μανιταρόφιλοι Γρεβενών θα παρουσιάσουν τα άγρια μανιτάρια της Ελλάδας.

Την Κυριακή στις 14.00 η «Σπείρα Γης» οργανώνει ένα εργαστήριο για την κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων με ζύμωση και με τη βοήθεια των ενεργών μικροοργανισμών. Θα μάθουμε πως πολύ γρήγορα, χωρίς άσχημες οσμές, κάθε είδους οργανικό υπόλειμμα μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό και με μεγάλη αξία λίπασμα.

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με θέμα την κλιματική αλλαγή, την επανάχρηση, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση και τις εναλλακτικές θεραπείες με συνταγές από βότανα των γιαγιάδων μας. Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν συναυλίες ελληνικής μουσικής.

“Αυτή η Οικογιορτή είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον και την προστασία του. Προωθεί την στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο», η οποία αποτελεί μία από τις βασικές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, ενώ ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιοποικιλότητα, συνενώνοντας τη φύση, τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές”, τονίζουν οι διοργανωτές. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

cityofgastronomy.thessaloniki.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…