Άρθρο Localit 04 Μαρτίου, 2021

Θερμοκήπιο ανθοφόρων φυτών, αποκτά ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Το δικό του θερμοκήπιο θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Ο στόχος είναι διπλός, καθώς θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών του σε ανθόφυτα, μειώνοντας έτσι αισθητά τις σχετικές δαπάνες του, αλλά θα λειτουργήσει και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Το θερμοκήπιο θα εγκατασταθεί εντός του Δημοτικού Άλσους, σε τοποθεσία η οποία εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας ενώ είναι προστατευμένη από δυνατούς ανέμους και φυσικά με εύκολη πρόσβαση σε παροχή νερού. Ο σκελετός θα είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία ώστε να διαθέτει φυσικότητα και να βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.

Η έκταση που θα καταλάβει θα είναι περίπου 80 τ.μ., ενώ η χρηματοδότηση του Θερμοκηπίου θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 53.320 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

«Η κατασκευή του θερμοκηπίου είναι ένα θέμα το οποίο δουλεύουμε καιρό. Βασικός σκοπός μας είναι μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση να καλλιεργηθούν άτομα ικανά να κατανοούν τον τρόπο που λειτουργεί το περιβάλλον ως ολότητα. Παιδιά του Νηπιαγωγείου, για παράδειγμα, θα φυτεύουν έναν σπόρο, και θα παρακολουθούν την εξέλιξή του μέχρι να γίνει δέντρο και να φυτευτεί σε κάποιο σημείο της πόλης μας. Στην ουσία θα μεγαλώνουν παράλληλα. Επιπλέον μέσα από αυτό θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του Δήμου μας σε ανθόφυτα ομορφαίνοντας κι άλλο τη Νέα Σμύρνη», δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Πέτρος Κουκάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…